Tung Udominate-start

Udominate Basket har fått en tung start i bortamötet med TTT Riga.

Ungefär ett halvdussin tillresta Umeå-fans har fått se sitt lag hamna i underläge med 12-24 efter den första perioden.

Riga har skjutit med 61 procents träff – mot endast 28 procent för Udominate.

Umeå-laget startade med Sally Kabengano, Hollie Mershon, Krista Gross, Ana Baletic och Dia Lukacovicova.

Den andra perioden var den första lik. Riga dominerar totalt och är mycket bättre än Udominate.

Långa stunder ren utskåpning. 19-11 i perioden och ställningen 43-23 efter den första halvan av matchen.

Udominate har inte många rätt. Stressade, slarviga avslut. Spelare träffar inte ens ringkanten vid layupförsök…

Laget hänger inte med i försvar heller. Den enda lilla plusnoteringen är att Udominate hållit Rigas guardstjärna Sydney Carter på två poäng. Men då har övriga Riga-spelare klivit fram.

I halvtid har Riga skottprocenten 58. Udominate, håll i er nu, 21,4 procent.

Samtidigt: Uppe i Luleå leder hemmalaget efter en period med 21-18 mot bulgariska Dunav.

I tredje perioden i Riga har Udominate ryckt upp sig, ett litet ryck på 4-10 tvingar hemmalaget till timeout vid 47-33.

Halvtid i Luleå: Luleå Basket-Dunav 35-35.

Slut på period tre, Riga-Udominate.

Umeå-laget spelade riktigt bra dessa tio minuter, vann perioden med 12-19. Bra straffkast-skytte. Ställning inför sista perioden är 55-42.

I sista perioden satte Riga fart igen. Vann fjärde med 24-15.

Matchen slutade TT Riga-Udominate 79-57

I Luleå står det 55-56 inför fjärde perioden.