Vad har tomten i säcken?

Undrar vad tomten har i säcken? Dagen före julafton passar Bloggen på att försöka kika under granen och om möjligt smygöppna någon julklapp. Mest nyfikenhet råder kring Umeå BSKT:s nye jänkare Bryquis ”Bree” Perine.

Umeå BSKT:s hårda paket. Är den nye jänkaren fågel, fisk, eller?

– Ingen aning, det är svårt att säga, lyder coach Jesper Gustavssons svar.

Gustavsson har tagit med Bree Perine till Migrationsverkets kontor på Ersboda för att fixa biometri – det vill säga identifieringsgrejer som inscanning av pass, nytaget foto, fingeravtryck, och mätning. När det gäller längden på Umeås nye tryout-jänkare så blev svaret på Ersboda 192 centimeter.

När det gäller handläggningen av det arbetstillstånd som behövs för att som amerikan kunna spela som basketproffs i Sverige, så är det Migrationsverket i Norrköping som sköter det. Tidsfaktor okänd.

Första lagträningen efter det så kallade juluppehållet har Umeå BSKT på annandagen. Men de killar som är i stan håller förstås igång.

– I går var vi ett helt gäng, inklusive Bree, på Iksu, och körde skott, förklarar Jesper Gustavsson.

En av lirarna som var med heter för övrigt Omar Krayem.
Han stannade kvar i Umeå efter ligamatchen Umeå-Borås.

– Borås har haft ett tufft schema, så Omar ville varva ned lite grand och vara här i Umeå några dagar, förklarar Jesper Gustavsson.

När det gäller Bree Perine har Jesper lyssnat på tidigare coacher och kikat på film. Men Umeå-coachen ligger lågt vad gäller omdömen.

– Han verkar vara en jordnära och ödmjuk kille, så det känns bra. Sedan får vi se hur det blir med det basketmässiga och om han passar in i laget. Svenska ligan är bra, säger Jesper Gustavsson.

Bree Perine har alltså ett tryout-kontrakt som går in i januari. Hoppet är att han ska blir spelklar relativt tidigt efter nyår.

Umeås närmaste matcher: Borås (b) 28 december, BC Luleå (h) 5 januari, Uppsala (b) 12 januari, Jämtland (h) 15 januari, Norrköping (h) 19 januari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.