Himmel och helvete

Mindre än ett dygn kvar till uppkast i SM-final 2:5 mellan Udominate och Luleå.

Regerande mästarna leder med 1-0 i matcher efter 72-63 i Luleå i första finalen.

Här kommer en matchguide som inleds med ett par coach-citat:

– Under en final pendlar man mellan himmel och helvete, emellanåt kan jag bli galen på vad spelare gör. Det är tufft, men roligt det här, säger Luleås Jens Tillman.

Bilden: Tillman har koll borta i coachens zon. Foto: Peter Hegethorn.

– Vi gjorde en bra bortamatch som inledning på finalserien och var nära att kunna ta en seger.  Vårt fokus gick ned lite grand och då tog Luleå avgörande skott. Därför är Luleå Luleå, säger Udominates Tamara Ruzic.

Mer läsning (Plus): Finalspel på högsta nivå

Matchguide SM-final Basket 2:5

Udominate–Luleå
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl 19.00 fredag.

Tränarsnack
–  Vi vill inte komma in i grötigheten. Det finns mycket som går att göra bättre, vi har ett ganska nytt försvar med olika växlar. I anfall måste vi också vara inne i tresekundersområdet. Bra arbete ger seger, säger Luleås Jens Tillman.
– Luleå har fler spelare, längre rotation än vad vi har. I den här andra finalen hoppas vi på ett starkt stöd, hoppas det blir helt fullt i hallen. En match vi verkligen ser fram mot, säger Udominates Tamara Ruzic.

No­te­ra att …
… Det är osäkert om Udominate kan få tillbaka Ana Baletic i spel. Ett klassiskt ”game day decision”.
… Första finalens utropstecken var Luleås Danielle Hamilton Carter. Årets bästa insats i sin comeback.
… Ett mått på bredden i finallagen (Luleå en skadad spelare, Udominate tre skadade) är att Luleå i final 1 fick 50 poäng av startfemman plus 22 poäng från bänken. Umeå-laget fick 61 poäng från startfemman plus 2 poäng från bänken.
… Udominates effektivaste spelare i final 1 var Dia Lukacovicova som gjorde 21 poäng, tog 7 returer och hade 5 assists. Dia satte 8 av 16 skott plus 5 av 5 straffkast.
… I final 1 svängde det fram och tillbaka, ett tydligt exempel är hur skottprocenten kan variera – beroende på egen prestation och på motståndarens försvarsjobb. Udominate sköt i första perioden 70 procent (12 av 17 skott gick i), men i andra perioden sköt laget 7 procent (1 av 14 skott var träff). I den andra perioden blev det ändå lite utdelning med 7 poäng på straffkast.
… Totalt i matchen satte Umeå 25 av 65 skottförsök. Luleå satte 28 av 60.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.