Anzuluni ”Hoppas kunna spela”

På tisdagen skrev han på kontraktet med BC Luleå. I morgon onsdag gör han första träningen – och på fredag kväll är det ligapremiär i Umeå mot förra klubben Umeå BSKT. Flera olika papper ska bli klara innan Yannick kan göra debut för sin nya klubb. Oklart om allt kan grejas innan fredag.

– Jag hoppas i alla fall kunna spela och vara på planen några minuter på fredag, säger Yannick Anzuluni till NSD.

Om det blir spel mot Umeå, känslan då?

– Det kommer vara en hel del blandade känslor före och efter matchen. Men under de 40 minuter vi spelar bryr jag mig bara om att hjälpa laget vinna, säger Anzuluni till NK.

Förra säsongens stjärna i Umeå ville vidare till större uppgifter. Äventyret i tyska bundesliga med Phoenix Hagen blev kort. Då dök chansen till spel i en av svenska ligan toppklubbar upp.

– Förra säsongen i Umeå sköt han 38 procent från trepoängslinjen och det hjälper alltid till. Vi får också de där nio returerna som Jaraun Burrows plockade ned förra säsongen. Jag tycker det här känns jättebra. Nu ska vi bara få in Yannick i vårt system, ge honom en roll i ett lag där det finns fler målgörarhot än där han spelade förra säsongen. Det blir en process med han är en smart kille som kommer lära sig snabbt, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist.

En fråga är om BC Luleå nu värvat färdigt?

– Vi behöver få tillbaka våra skadade spelare. När vi har Brandon Rozzell och Anton Saks tillbaka, om allt går bra med deras rehab och operation, så känns det jättebra. Men det är klart, ifall Jonas Jerebko ringer och säger att han vill komma tillbaka så tackar vi inte nej. Det stängs aldrig några dörrar i elitidrott, säger coach Peter Öqvist till NK.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.