Udominates fjärde raka

I kväll tog seriefavoriten i basketligan dam Udominate fjärde raka segern.

I Täljehallen stretade Telge emot bra ganska länge, men i slutet av matchen var det spel mot ett mål och segermarginalen skrevs till slut 25 poäng. Resultatet blev 66-91 (15-17, 19-21, 11-18, 21-35).

”Som vanligt” var Ilaria Zanoni bäst med sina +32 i plus/minusstatistiken. Hon gjorde denna match 19 poäng framåt kombinerat med sitt fina försvarsspel.

Poängplockare Umeå:  Ilaria Zanoni 19, Zenta Melnika 19, Santa Okockyte 18, Martina Stålvant 13, Dia Lukacovicova 8,  Tanya Massamba 7, Emilia Stocklassa 5, Karolina Tellman 2.

Centern Zenta Melnika noterades för 12 returer.

Telges poäng: Jasmine Gill 22, Portia Durrett 14, Ellen Åström 12, Lina Claesson 8, Patricia Elias 6,  Jelena Jakovljevic 4.  Flest returer: Portia Durrett med 11.

Så här såg kvällens matchhändelse ut i sammandrag:
Bloggen är inte på plats i Södertälje, men kan i alla fall rapportera om att ligmatchen mellan Telge och Udominate kom igång cirka 10 minuter efter utsatt tid. Anledningen enligt uppgift sen ankomst av domare.

Umeå har startat med Santa Okockyte, Martina Stålvant, Salome Kabengano, Karolina Tellman och Zenta Melnika.

Telge tog ledningen med 4-0, och även med 8-2. Bra start av hemmalaget.

Vid 10-4 efter drygt fem minuter tvingas Umeå till timeout. Zanoni ersätter Tellman och lite senare kommer även Lukacovicova in för Kabengano och Udominate vänder till 10-11.

Det blir en jämn första period som slutar 15-17

Kvällens matcher i basketligan dam, ställning efter period 1:
Telge-Udominate 15-17, Luleå-Östersund 27-21, Uppsala-Eos 10-19,  Norrköping-Mark 10-12.

I Södertälje är det 26-26 i mitten av andra perioden. Udominate skjuter riktigt dåligt (30 procent).

Fortsatt jämnt på poängtavlan hela första halvlek. Andra perioden 19-21.

Ställningen i halvtid: Telge-Udominate 34-38.

I skotten sätter Telge 41% mot Umeås 35%. I returtagningen 26-20 i hemmafavör. Poängmäsigt sticker en trio ut i Udominate; Zenta Melnika 11, Dia Lukacovicova 10, Martina Stålvant 10.

Övriga matcher i paus: Luleå-Östersund 48-39, Uppsala-Eos 16-30, Norrköping-Mark 28-29.

I den tredje perioden öppnar Udominate med en liten ”run” på 0-11 och går till 34-49.

Från plus 15 poäng vaknar Telge till en aning. Vid 40-51 i mitten av perioden tar Tamara Ruzic snabbt timeout. Hemmalaget knaprar in och är såpass nära som 45-53 med drygt två minuter kvar av tredje. Perioden slut 11-18. Ställningen inför sista är 45-56.

Övriga matcher: Luleå-Östersund 63-59, Uppsala-Eos 36-50, Norrköping-Mark 38-39.

I fjärde perioden har Udominate plus 14 vid ställningen 55-69, då återstår 5:24 att spela.

Vid 60-72 har Ilaria Zanoni gjort åtta raka poäng för Umeå. 4:21 kvar. De sista minuterna kommer att ta tid. Många straffkast för hemmalaget då det är lagfoul på gästerna (men totalt i matchen 17 lika i foul). I sista perioden tycks båda lagen ha släppte lite på defensiven, mer poängrikt än tidigare i matchen. Telge kroknar i slutet och Umeå drar iväg till 20 poängs marginal. 66-86 inne i sista minuten.
Matchen slut: Telge-Udominate 66-91.