Umeå har saker att bevisa

Åren har gått sedan Johan Pierre vann SM-guld med Sundsvall 2009, och via ett skadelände är han nu en given ledarprofil i hemstadens lag Umeå BSKT.

Klubben står inför premiär i det tredje året i ligan. Öppningsmatchen blir på fredag kväll mot BC Luleå.

– Det är svårt att jämföra med i fjol, och med matcherna under försäsongen (förluster med 71–91 och 55–65). Vi har också en bredare trupp än i fjol, säger Pierre som har en tydlig målbild inför säsongen, som kanske främst inte är resultatinriktad.

– Det som är viktigast för mig i år är att visa att vi är en bra ligaklubb. Att vi tar hand om spelare som kommer hit och att vi är en klubb att räkna med, inför hemmapubliken och alla sponsorer.

Inför ligan 2016/2017 tippar de flesta att Umeå – som tidigare – ska bli ett bottanlag.

– Samtidigt som jag förstår varför vi tippas långt ner, vill vi motbevisa dem, säger Johan Pierre.

Mer läsning (Plus): Vill bevisa att vi är en bra ligaklubb

Bilden: Johan Pierre. Foto: Peter Hegethorn

Umeå BSKT 2016/2017.

Egna produkter: Sju spelare i Umeås ligatrupp är fostrade i KFUM Umeå; Albin Frank, Jesper Hallberg, Magnus Haney, David Jallow, Johan Pierre, Egal Saleman, Roble Saleman.
Övriga som är kvar från förra säsongen: Fredrik Björnsson, Nathan Dawit, Ninib Masso och Johan Rönström.
Nyförvärv: Gerald Williams (guard från USA), George Valentine (center från USA), Josh Wolfram (forward från Kanada), Terrence Oglesby (guard från Norge/USA), André Nilsson (center från Sundsvall), Robin Alm (guard från Borås), Anton Leth (guard från BG Luleå).

x x x x x

I dagens tidningskrönika skriver undertecknad:

”Inför tredje säsongen i ligan har Umeå BSKT trots bantad spelarbudget lyckats få ihop en både bredare och längre trupp. Ett lag med bättre balans över hela banan. Nu finns både styrka nära korgarna och hot från fler positioner”.

”Coachen Jesper Gustavsson sammanfattade läget ganska bra när han på basketligans upptaktsträff sade; ”Vi gnetar på”. Det är precis vad Umeå BSKT gör. Klubben far inte iväg i några svävande fantasier utan vänder på varenda krona och försöker bygga upp något sakta men säkert.”

”Den stora skillnaden den här säsongen är att Umeå för första gången har storleken. 209 centimeter Josh Wolfram från Kanada och 209 centimeter André Nilsson från Sundsvall, gör att BSKT kan matcha de flesta under korgarna. Mitt tips är att det räcker för att Umeå för första gången ska knipa en slutspelsplats.”

Läs hela krönikan (Plus): Bättre balans i BSKT

Ranking. Hegethorn tippar ligans grundserie:

1) Södertälje
2) Luleå
3) Norrköping
4) Borås
5) Jämtland
6) Uppsala
7) Nässjö
8) Umeå BSKT
———————
9) Malbas

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.