Udominate kan boka

Udominate Basket kan boka resan via Paris till Charleville i Frankrike för första omgången i gruppspelet i Fiba EuroCup.

Flammes Carolo Basket vann första kvalmötet på bortaplan med 71-64 mot tyska Eisvögel USC. Siffermässigt var det kanske oväntat liten marginal för det franska laget, men det är aldrig lätt att spela bortamatch ute i Europa.

Eisvögel blev för övrigt i senaste omgången hemma i tyska ligen utklassat av det Wasserburg (som ingår i den EuroCup-grupp där Umeå och Luleå ska spela) det blev hela 94-57 efter bland annat 24 poäng av Wasserburgs svenska Nathalie Fontaine.

Kvalreturen spelas om en vecka i Charleville och oddsen för att Eisvögel då skulle vända på steken mot Flammes Carolo finns knappt.

Kikar vi lite på kvällens spelarprestationer i kvalmatchen mot Eisvögel, så var Carolos franska OS-guard Amel Bouderra kanske inte helt på topp, men det blev ändå 8 poäng + 11 assists + 4 returer för Bouderra, vilket säger rätt mycket om hennes nivå. Belgiska shooting guarden Kim Mestdagh var poängbäst med 25. Ytterligare en landslagsspelare är 193 cm långa centern från Ukraina, Valeriya Berezhynska, som denna kväll lade i 19 poäng och tog 6 returer. Flammes Carolo förfogar även över 22-åriga amerikanska WNBA-forwarden Kaleena Mosqueda-Lewis som nu kom in och sköt 4 av 6 treor.

Enligt lottningen för kommande gruppspel i EuroCup ska Udominate Basket från Umeå börja med bortamatch mot just kvalvinnaren – som med stor sannolikhet blir Flammes Carolo Basket. Det lär bli spel torsdag den 27 oktober i Caisse d’ Epargne Arena, Charleville-Mézères, Frankrike.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.