Blodigt slut i Visby

Udomiante Basket vann stort med 59-83 i Visby och säkrade semifinalplatsen. Men den andra kvartsfinalen slutade blodigt för Umeå-lagets Salome Kabengano som fick skjuts till sjukhus för att bli ihopsydd.

I ett fem sekunder långt teleonsamtal till Bloggen säger hon:

– Jag har spräckt läppen, så jag kan inte prata.

”Ska till sjukhuset nu, kapten kör mig så jag få det ihopsytt. Blöder fortfarande tyvärr” hälsar Salome sedan i ett textmeddelande.

Olyckan skedde när Kabengano i försvar fick en Visby-anfallare i full fart rakt på sig.

Mer läsning (Plus): Blodigt för Udominate

Mer läsning (Plus): Analys: ”På sparlåga”

Mer läsning: Udominate i semifinal

Här kommer lite coachkommentarer:

– Vi hade en tydlig gameplan med att gå inside ända tills Visby skulle kollapsa, så vi var sparsamma med att skjuta treor, säger Bo Ågren-Malm.

– Stundtals såg det riktigt bra ut. Målet som spelarna hade satt upp var att vi inte skulle släppa in mer än 55 poäng, så det var ju nära. Josefin Vesterberg var lite på hugget och är smart i försvar. Tanya Massamba och Agnes Nordström gjorde också bra jobb. Även de längre spelarna spelade bra defensivt mot små motståndare.

Andra halvlek såg det lite annorlunda ut…

– Ja, vi blev lite stillastånde och gjorde alldeles för många turnovers (totalt 23 i matchen), men man får komma ihåg att vi också spelade runt med folk som inte är vana att spela ihop, vi har ju flera som kommit tillbaka från långa skadeuppehåll. men vi har vunnit två cupmatcher mot Visby med 26 och 24 poängs marginal, så det är bra, säger Bo Ågren-Malm.

Vem får ni möta i semifinal? Telge eller Mark?

– Telge tog det till förlängning på bortaplan, så det är nog ganska öppet. Kan Telge få stopp på Marks Gray så kan de nog ta det. Men det är svårtippat.

x x x x x

Luleå Basket vann mot Norrköping med 2-0 i matcher. Dolphins kämpade på bra i tre perioder på hemmaplan och hade 45-53 inför den fjärde. Men orken tog slut och Lule vann sista perioden 13-14. Totalt 58-77.

Anna Barthold levererade 29 poäng + 12 returer.

– Jag älskar ju den här delen av säsongen, när det är slutspel, säger Luleås lagkapten till NK/NSD.

I Luleå var Ulrica Holmqvist tillbaka efter lite skadeproblem, hon gjorde nu knappt tre minuter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.