Jerebko ordnade skräll

I NBA-slutspelet fick svenska stjärnan Jonas Jerebko chansen i den tredje semifinalen mellan Boston Celtics och regerande mästarna Cleveland Cavaliers.

Och han tog chansen. På tolv minuter satte Jerebko fyra av fyra skott (två tvåor, två treor) för 10 poäng, han tog fem returer och hade en assist.

Jerebko fanns på golvet i slutet – när Boston avgjorde med ett trepoängsskott av Avery Bradley i sista sekunden som betydde 108-111.

Här är avgörandet. 10 sekunder kvar när Jerebko tar inkastet.

Boston-segern på bortaplan var en rejäl skräll då det innan uppkast blev klart att stjärnan Isaiha Thomas spelat färdigt för säsongen på grund av skada. Boston låg nu under med 16 poäng i haltid. Vändningen innebar att Cleveland åkte på sin första förlust under slutspelet, men leder semifinalen mot Boston med 2-1 i matcher.

– Det gjorde ont att förlora de två första matcherna på hemmaplan. Vi hade nog för stor respekt för dem. I dag ville vi visa att vi kan spela och vi kämpade verkligen hela vägen, sade Jerebko till Inside NBA.

Här skjuter Jerebko en viktig tvåa i slutet:

I den andra semifinalserien har Golden State Warriors 3-0 i matcher mot San Antonio Spurs.

x x x x x

I EuroLeague-finalen blev det hemmaseger då turkiska Fenerbache besegrade grekiska Olympiakos med 80-64. Det är första gången som Istanbul-klubben tar hem den tunga Europa-titeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.