Silly: Bra första namn

Den tidigare Umeå-coachen Gabo Loaiza har 1 maj som officellt första dag på jobbet som ny head coach för Köping Stars. Nu finns hans första spelare för säsongen 24/25 klar och det är ett bra namn.

21-årige tvåmetersguarden Jacob Hadi, tidigare Norrköping, har kritat på ett nytt kontrakt med Köping där han förra säsongen fick 18 min/match med snittet 4 poäng, 2 returer, 1 assist.

– Här har vi en bra kille, superatletisk och med ambitioner och målsättning – den perfekta spelaren för Köping Stars att signa först. Det skickar en tydlig signal vad vi vill satsa på i den fortsatta rekryteringen. Vi får en fighter som kan spela i olika positioner, som är tuff i defensiven och som är smart att läsa av matchsituationer, säger Gabo Loaiza.

Framtidslöftet ser fram emot att få jobba med Gabo Loaizia:
– Alla som träffar honom känner ju vilken energi han har. Jag var faktiskt på gång till Umeå innan jag bestämde mig för Stars, förra säsongen, så vi känner redan varandra en del, säger Jacob Hadi, till Bbl/AT.

x x x x x

Norrköpings 23-årige pointguard Hugo Bergström har öppnat för att byta klubb till nästa säsong för att få en större roll. Står sannolikt högt på många klubbars önskelista.
Efter att ha sett första delen på SM-slutspelet undrar dock Bloggen om det rentav är så att den större rollen kan växa fram i Dolphins?
Hugo Bergström har fått mer förtroende och har då höjt sitt snitt jämfört med grundserien. På åtta slutspelsmatcher har han 21 min/match, 7,5 poäng + 4,1 assists.

x x x x x

Noteras: I en hård omröstning gällande utmärkelsen ”Årets forward” toppade Södertäljes Walter Bueriberi med 25% av rösterna. Tvåan Ryan Logan, Borås, fick 24%.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.