Blågult: Två nej och ett ja

Via basket.se på twitter meddelas att Sveriges enda NBA-spelare (Boston) Jonas Jerebko redan tackat nej till spel med landslaget. På onsdag kommer bruttotruppen på 24 namn inför blågults kvalspel, för-kval till VM-kval, i augusti.

x x x x x

UNT har tagit ett snack med Anton Gaddefors som lämnar Uppsala för spel i Polen till hösten. Han säger också nej till blågult för att förbereda sig inför klubblagssäsongen.

– Jag har pratat med Vedran Bosnic (förbundskapten), och jag kommer inte hjälpa landslaget det här VM-kvalet, säger Gaddefors.

x x x x x

Samtidigt finns i Sportbladet en längre intervju med Sveriges enda  WNBA-spelare (New York) Amanda Zauhui. Hon har precis bytt säsong från Europa och Ryssland till WNBA i USA, och har klart med ny klubb för hösten – det blir Prag.

På fråga om kommande landslagspel svarar Amanda Zahuiu: ”Om inget dyker upp så kommer jag spela”.

När det gäller bytet av klubb från ryska Orenburg till tjeckiska Prag berättar Zahui i Sportbladet hur det gick till.

– Vi spelade mot Prag i Euro League och jag gillade staden på en gång. Så jag pratade med min agent och frågade om det fanns någon liten chans att få in mitt namn där. Det är så bra med bara 1,5 timmar hem till Stockholm.

AB: När man själv snackar in sig, offrar du mycket pengar då?

– Nej… det är ett bra kontrakt, haha. Centrar är värdefulla och speciellt om man inte är amerikanska, säger den 196 cm långa 23-åriga svenskan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.