Coachfrågan: ”Helst bara inte jag”

Uppsala Baskets damligalag har hamnat i en knepig situation. Head coach Thomas TJ Jackson lämnar klubben då han fått erbjudande om ett coachjobb i USA.

– Det stämmer och vi fick beskedet för cirka en och en halv vecka sedan, säger klubbens ordförande Henrik Johansson till Bloggen.

– Det här innebär att vi nu har en ganska intensiv jakt på en tränare, det är prio 1. Men det är en svår sits i mitten av augusti.

Så det blir inte en comeback för Umeå Comets förre coach?
(Henrik Johansson var tränare för Umeå-laget 2005-2007, han har även tränat Jämtlands ligalag, dam och herr, och var så sent som i våras assisterande i Uppsala som då klarade ligakvalet)

– Frågan kommer upp, jag brukar skämta och svara att ”jag vill inte bli singel”. Jag ser det så här – att min insats för klubben blir större och bättre i rollen som ordförande. Bästa lösningen vore att hitta en ny tränare.

Ni har (förra Udominate-spelaren) Ashleigh Brown som ny assisterande coach, kan hon kliva upp som head coach redan nu?

– Ashleigh får nu ta ett större ansvar på försäsongen och jag tror väldigt mycket på henne i framtiden, hon kommer att bli en bra coach. Vi diskuterar med henne också samtidigt som vi tittar på olika lösningar. Helst bara inte jag, avslutar Henrik Johansson.

Bloggen har varit i kontakt med Ashleigh Brown som i ett textmeddelande hälsar att hon kan prata om detta lite senare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.