Umeå nu tabellfyra

Anfallsglada Umeå BSKT snittar 87,5 gjorde poäng per match, det är aningen med än regerande mästarlaget BC Luleå som gjort 87,2 poäng per match så här långt i ligan modell 2017/2018.

Defensivt är det större skillnad på tabellettan Luleå som håller sina motståndare på 75,8 poäng per match. Umeå har en förmåga att spela jämna rysarmatchen och har släppt in 85,5 poäng i snitt.

En annan notering är att Umeå förra säsongen vann totalt fem matcher. Nu har laget tagit fem segrar redan efter tio omgångar. Det är i och för sig mest en kuriosa-uppgift modell äpplen och päron. 2016/2017 var mer eller mindre alla Umeås spelare skadade i omgångar, den här säsongen (ta i trä) har klarat klarat sig bra från sjukvården.

Spelar in succéhösten för nya upplagan av BSKT gör givetvis flera faktorer. Bra träffprocent i värvningarna måste man säga, perfekt schackdrag att sätta Egal Saleman på rätt position, och snyggt coachjobb.

På tal om coachen. Senast borta i Uppsala blev Jesper Gustavsson utvisad ur hallen efter välförtjänta två tekniska fouls (protester mot domarnas nivå). Då dömdes matchen av trion Rickard Eriksson (förstedomare), Sam Karamovic, och Davor Gudelj.

I kväll i Umeå dömdes Umeå åter av Rickard Eriksson (förstedomare) och Davor Gudelj, tillsammans med Mirza Mujagic.

Det blev enligt Bloggen en bra domarinsats med flyt i spelet (domarna tog också snabbt tag i en kort liten grinig sekvens i andra halvlek).

– Proffsigt av domarna att inte ha med sig något av det som hände i Uppsala, säger Jesper Gustavsson.

Läget i ligatabellen
1. BC Luleå                      7/2   14 poäng
2. Jämtland Basket          6/3   12 poäng
3. Borås Basket               6/3   12 poäng
4. Umeå BSKT                5/5   10 poäng
5. Södertälje Kings          5/4   10 poäng
6. Norrköping Dolphins   4/5     8 poäng
—————————————————–
7. Uppsala Basket          2/7     4 poäng
8. Nässjö Basket            2/8     4 poäng

Umeå BSKT har två matcher kvar före jul. Nu på fredag borta mot Borås och den 15 december hemma mot BC Luleå.
– Vi har ett bra gäng, vi går in för att vinna alla gånger. Uppsala, Nässjö, Borås eller Luleå spelar ingen roll. Vi kunde slå Södertälje stort, så vi tror att vi kan ta många, säger Nathan Dawit.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.