Knasigt kul Easy Basket

Helgens Easy Basket i Hörnefors bjöd på rekord med hela 33 lag.

Lördagens Easy Basket i regi KFUM Umeå Satelliterna innebar matcher och mingel i två knökfulla hallar i Hörnefors. Deltagande lagen kom från Skellefteå, Umeå, Holmsund, Obbola, Hörnefors, Nordmaling och Dorotea.

Stort Easy Basket-bildspel finns på vk.se

Doroteas lag kom i buss på knepigt  vinterväglag, men alla var framme i tid  till uppkast. De långväga gästerna från inlandet hann till och med med tre minuters uppvärmning för att skaka av sig bussresan.

Easy Basket är namnet på Svenska Basketbollförbundets utbildningskoncept för barn upp till tolv år. Matcherna spelas med lite enklare regler och utan matchresultat eller poängräkning.

Även om det inte finns några tabeller eller gruppvinnare, så är en del spelare förstås ganska så tävlingsinriktade. Mer än tränarna.

Ett exempel var när några tjejer i gruppen födda 09/10 helt ställde sin coach genom att säga så här om motståndarlaget ”De är platta”.

Tränaren stod som en fågelholk och undrade vad de menade?

Tjejernas svar: ”Vi mosar dom”.

I en extra lång paus mellan matchomgångarna så ledde ”Pyssel-Jenny” (Jenny Järvholm, känd från bland annat teve) dels en lekfull crazy-stafett där laget med mest olika springstilar vann, dels en massdans med musik och inspiration från en rockande tomte på storbildsskärm.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.