Umeå nästa för serietvåan

Norrköping Dolphins är serietvåa i SBL. Efter kvällens bortaseger mot Uppsala ska Dolphins på fredag på hemmaplan ta sig an Umeå BSKT.

Coach Adnan Chuks lag hade kontroll större delen av matchen borta mot Uppsala (som står på samma poäng som Umeå vid slutspelsstrecket). Gästerna förvaltade sin ledning från första perioden och enda lilla krisen för Dolphins var när Uppsala gjorde 9-0 i början av fjärde perioden och gick upp i ledning vid 66-64. Men en timeout av Chuk redde ut det och vips kontrade laget med 1-9.

Belgien-schweizaren Jonathan Dubas gjorde sin andra match för Norrköping. Mot Uppsala fick forwarden mer speltid och visade bra försvar plus 11 poäng och 2 returer på 24 minuter. Amerikanske guarden Eugene Harris är också färsk i Dolphins, han gjorde sin tredje match för laget och bidrog med 13 poäng (5 av 7 från golvet) på knappt 22 minuter.

Bästa delfiner var – inte överraskande – Jocke Kjellbom med 14 poäng + 14 retuer och Gerry Blakes med 18 poäng + 9 returer.

För Uppsala visade Rhys Carter vasst distansskytte med 5 av 6 på treorna och gjorde dessa 15 poäng på 18 minuters speltid. Viktor Gaddefors poängbäst med 22, han sköt ofta, 7 av 20 från golvet hittade rätt. Axel Nordström 4 av 14 för totalt 12 poäng.

x x x x x

Bloggen kikade tidigare i kväll in på Umeå BSKT:s träning. Summering: Mycket fokus på försvarsagerandet och det var så där lagomt grinigt när mål räknades mellan lagen i tufft fem-mot-fem-spel. Alla såg ut att vara fullt speldugliga.

x x x x x

Basketligan herrar tisdag

Uppsala-Norrköping 73-78 (23-29, 19-20, 15-15, 16-14)
Uppsala: Viktor Gaddefors 22, Rhys Carter 15, Axel Nordström 12, Mannos Nakos 7, Anes Zekovic 6, Rickard Eriksson 6, Temjae Singleton 3, Lukas Friberg 2.
Norrköping: Gerry Royce Blakes II 18, Joakim Kjellbom 14, Mikael Lindquist 13, Eugene Harris IV 13, Jonathan Dubas 11, Tim Schüberg 5, Fredrik Larsson 3, Edvin Stark.