Lurigaste inhopparen i ligan

Inför kvällens ligaspel mellan Borås Basket och Umeå BSKT har Bloggen lite fråga/svar-bollning med Umeås coach Jesper Gustavsson.

Borås saknar handskadade centern Jyles Smith, vad betyder det?
– Det betyder otroligt mycket, han har inte haft en bländande säsong utåt sett, men vi som lag har haft jobbigt offensivt att ta oss hela vägen till ringen och han har skyddat korgen bra vid bollscreens, samt när vi förlorade borta var han oväntat bra offensivt.
Är Marin Mornar den lurigaste inhopparen i ligan?
– Definitivt, han har spelat riktigt bra mot oss, satt flera treor, dunkat, etcetera och vissa matcher så har han varit mycket sämre, med tveksamma beslut.
Umeå vinner lika ofta borta som hemma, vad beror det på?
– Det har nog med schemat att göra, vissa säger att vi har hemmaplansfördel på grund av de hemmagjorda plankorna i UEA, men det är snarare en nackdel när vi spelar på ”riktiga” plankor på bortaplan.
Nyckel för BSKT på tisdag?
– Nyckeln är som alltid att några av våra 5-6:e gubbar måste komma redo, jag behöver bra offensivt och defensivt bidragande av Nick (Schlitzer), Chris (Singhateh), Nathan (Dawit) eller Alex (Varytimiadis). Då spelar vi alltid bra!

Matchguide
Basketligan herr

Borås–Umeå BSKT
Plats: Boråshallen.
Tid: kl. 19.04 tisdag.

No­te­ra att…
… På tre tidigare möten har Umeå BSKT 273–269 i poängräkning mot Borås.
– Okej, det visste jag inte, men vi har matchat upp ganska bra mot dem under säsongen så det förvånar mig inte jättemycket, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
… Borås är på tredje plats i ligatabellen. Umeå är sexa i dagsläget. Om de positionerna skulle bestå när grundserien är slut (fem omgångar återstår) så möts lagen i SM-kvartsfinal.
Nimrod Hilliard i Borås är ligans assistkung. I topp i statistiken vad gäller mest gjorda poäng finns Umeås Arik Smith och flest returer i ligan tar Umeås André Nilsson.
… Tidigare möten den här säsongen;
Umeå-Borås 99–102 (efter förl.).
Borås-Umeå 90–78.
Umeå-Borås 96–77.

… full omgång spelas i herrarnas liga tisdag 6 mars
19:04 Borås Basket-Umeå BSKT
19:04 Norrköping Dolphins-Jämtland Basket
19:04 Södertälje Kings-Nässjö Basket
19:04 BC Luleå-Uppsala Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.