Zlatan, kungen och rykten

Bloggen är medveten om att Sverige ska möta England i VM-kvartsfinal i fotboll och detta blir inte den hetaste bloggdagen.

Men några små saker.

Zlatan Ibrahimovic spelar fortfarande någon sorts fotboll på andra sidan den stora pölen. Han har tydligen själv insett att han hamnat duktig offside från händelsernas centrum och för nu det mesta för att synas, höras och casha in. Okej att han deltar i de mest märkliga reklamsammanhang, men frågan är inte om hans mest misslyckade skämt (?) är när han för några dagar sedan välkomnade LeBron James till Los Angeles med orden ”Now LA has a God and a King!”.

Mer intressant med att Le Bron James ska spela basket för Los Angeles Lakers är att det alltså var de allra tidigaste ryktena som visade sig bli rätt. Under våren har han placerats i alla möjliga NBA-klubbar, men surret om Laker som hördes redan förra året var det bärande.

En annan skön sak i sammanhanget är att det var King James agentfirma Klutch Sports Group som den 1 juli högg och var först med att twittra ut nyheten om superstjärnans deal med Lakers.
King James följde upp med att på Instagram tacka för tiden i nordöstra Ohio.
Klubben Los Angeles Lakers har ännu inte gått ut med någonting officiellt i den här affären.

x x x x x

Regerande NBA-mästarna Golden State Warriors har gjort ett tungt nyförvärv i form av centern  DeMarcus Cousins. Det har varit klart en tid – men i dag lördag annonserade även klubben officiellt att saken är biff.

x x x x x

Ett svenskt rykte handlar om att landslagets Anton Gaddefors finns på BC Luleås radar. Brorsan Viktor Gaddefors ska enligt andra uppgifter vara överens med franska Antibes Sharks om en fortsättning.

x x x x x

En spelare som BC Luleå gärna haft kvar har omgetts av rykten om flytt till Belgien. Och nu finns officiell bekräftelse på att Quinton Upshur nästa säsong ska spela för Belfius Mons-Hainaut

x x x x x

Umeå BSKT kontrakterade jänkaren Devon Williams efter en lyckad tryout.  Rutinerade amerikanske Jerrah Young var också  och gästtränade med  BSKT. Young som bor i Vasa har sökt in till Umeå Universitet för att börja plugga.
Oklart hur det blir med hans basketframtid – men basketkunniga studenter som kommer till Umeå är väl alltid intressanta.

x x x x x

Nytt kring Svenska Basketligan dam är att Norrköping Dolphins gjort klart med Matilda Ståhl (tidigare i bland annat Östersund) och Günesh Özturk (senast i AIK).

Uppsala-duon Louise Skyttevall och Alma Danielsson är klara för college i USA nästa säsong, då Palm Beach State College i Lake Worth, Florida. Ytterligare en collegespelare från Uppsala blir Milen Hagos som ska till Southwestern Illinois College.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.