Klart: Ny jänkare i BC Luleå

BC Luleå har hittat en ny jänkare – som ska ersätta Quinton Upshur. Det handlar om 24-årige Tavarius Shine, 198 cm, från Oklahoma State University, där han med ”Cowboys” förra säsongen snittade snittade 9,7 poäng, 3,5 returer och 1,7 assist på speltiden 25 min/match. I skottprocent hade han 49,2% på tvåorna, 32,3% på treorna och 76,6% från strafflinjen. Vidare kan noteras 1 steal och 0,7 blockar i snitt. I turnovers 1,1 per match.

– Det är en talangfull guard/forward eller två-trea som det kallas. Han har bra fysik, är atletisk och har erfarenhet från ett stort college. Där har han fått vara delaktig i både försvar och anfall mot några av de bästa collegelagen i USA, säger coach Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

En notering i kanten är att Tavarius Shine hoppat av college där han inte spelar sista året han hade behörighet till. Det fanns en spekulation om att han skulle lägga skorna på hyllan efter diverse skadeproblem (bland annat en ryggskada som förstörde stor del av säsongen 2016/2017, han spelade då bara sex matcher) – men han meddelade i våras på twitter att han i stället för att gå sitt ”senior-år” på college skaffat sig en agent och tänkte ställa upp i NBA-draften. Han valde senare att dra tillbaka sitt namn från draften 2018. Siktet ställdes in på proffsspel i Europa.

”Det är inte mycket som jag inte kan göra på en basketplan”, säger Shine i sedvanlig amerikansk stil med stort självförtroende.

Hur han klarar omställningen till ett proffsliv i Luleå och Sverige blir spännande att se. Klubben har tidigare värvat amerikanske guarden Corban Collins, även han 24 år.
BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson gillar att det kommer in yngre spelare i laget.

– Vi och framför allt Peter har tittat på otroligt många spelare. Valet föll på den här killen som vi tycker är spännande. Vi vet att han kommer från en bra skola och det känns bra att ha nästa spelare på plats. Det är kul att vi föryngrar laget och vi hoppas att kunna presentera ytterligare en spelare inom en snar framtid, säger Mosesson i pressmeddelandet.

Bilden: BC Luleås nyförvärv Tavarius Shine kommer från spel med Cowboys på toppskolan Oklahoma State.
Foto: Bruce Waterfield.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.