Silly: Längst i ligan

Förra säsongen var amerikanskan Jennifer Hamson, 201 centimeter, längsta spelaren i svenska damligan. Kommande säsong tycks IK Eos i Lund ställa den längsta liraren på banan – efter värvningen av italiensk-kroatiskan Dubravka Dacic.

Den 33-åriga veteran-centern, med erfarenhet från många klubbar i Europa på nivå Eurocup och Euroleague, samt lite spel i Italiens landslag, är enligt agenten 201 centimeter, enligt Eos presentation 200 centimeter, det förekommer även andra mått – hennes förra klubb, Napoli i förstaligan i Italien, har angett 198 centimeter. Hur som så lär hon vara längst. A3 Basket Lisa Koop är 197 cm.

I Napoli förra säsongen gjorde  Dubravka Dacic 16 matcher med snittad speltid på 26 minuter, vilket gav 6,8 poäng och 6,4 returer per match.

– Med Dubi i laget kommer vi att få ytterligare en dimension i vårt spel, vilket är positivt, säger Kevin och fortsätter: Dubi är inte bara en duktig spelare, hon är också en bra person, med mycket basketerfarenhet, vilket kommer att bidra till att hjälpa oss att göra träningarna ännu bättre, säger Eos-coachen Kevin Taylor Lundgren till klubbens facebooksida.

x x x x x

Sillynytt: Regina Palusna, förra säsongen i Visby, har klart med ny klubb som blir Antranik Beirut, Libanon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.