Allis Nyströms säsong över

Beskedet var det väntade. Luleå Basket-stjärnan Allis Nyströms säsong är över.

Knäskadan som hon ådrog sig i hemmamatchen mot Mark den 26 oktober var allvarlig. Magnetkameraundersökningen som gjorde under helgen har gett klara besked. Främre korsbandet samt inre sidoligamentet är av. Detta innebär operation och en lång rehabtid, det kan röra sig om allt mellan 8-12 månader.

– Det här är ett otroligt tråkigt besked, framför allt för Allis som har börjat den här säsongen på ett övertygande sätt. Jag tycker hon har varit på en nivå som borde ha genererat henne en plats i det svenska landslaget. Nu kommer vi stötta Allis så mycket vi kan så hon kan göra en så bra rehabprocess som möjlighet och komma tillbaka till samma nivå igen, säger Luleå Baskets klubbdirektör Christer Sehlin.

Luleå Basket – med fem raka SM-guld – får nu se  över sin trupp i klubbens strävan att förlänga guldsviten och hålla utmanaren Umeå bakom sig. frågan är väl mest om det går att hitta en lika tuff returtagare som Allis Nyström i avgörande guldmatcher?

– Just nu har vi ingen plan för hur vi ska göra. Det känns tråkigt att säga det, men det går inte att ersätta Allis på något sätt, säger Luleås coach David Visscher till Norrbottens Media. Han fortsätter;
– Det är en månad till vår nästa match och det är inte säkert att vi behöver en ersättare tills dess. Det brinner inte på det sättet. Jag ska först prata med klubben och se var vi står. Ska vi hitta en ersättare måst vi först veta vad vi har för pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.