Luleå bäst till slut

Söndagens sena TV-match slutade med att BC Luleå var bäst i norrderybt mot Jämtland Basket.

Gästerna från Östersund kom till spel utan store Evariste Shonganya (ryggproblem)  men hade ledningen in i sista perioden. Detta efter en mix av Luleå-slarv och eget skönt trepoängsskytte. Men hemmalaget vände på steken och gjorde 27-11 i Q4. Totalt seger med 87-78.

BC Luleås nye import Tristan Spurlock? Tja, han fick 12 minuter på golvet och såg mest förvirrad ut. Bara att avvakta och se hur det blir efter landslagsuppehållet när han hunnit träna ihop sig med sitt nya lag.

Luleå-Jämtland 87–78 (24–20, 17–31, 19–16, 27–11).
Luleå: Corban Collins 27, Robert Gilchrist 20, Denzel Andersson 15, Thomas Massamba 12, Tavarius Shine 11 och Brice Massamba 2.
Jämtland: Teyvon Myers 19, R.T. Guinn 16, Adam Rönnqvist 13, Nicholas Paulos 12, Oliver Gehrke 11, Gustav Hansson 4, Daniel Johansson 2 och Alexander Yemane.
Officiell publiksiffra: 2 088.