Silly: Mycket en måndag

Denna måndag rasslar det in silly season-nyheter.

x x x x x x

Jämtland Basket har presenterat ett nyförvärv – amerikanen CJ Dunston – förra säsongen i Wetterbygden Stars.
– I de fyra matcherna vi mötte Wetterbygden gick vi segrande ur tre av dem. I den vi förlorade var CJ helt makalös. Han var överallt både i anfall och försvar och det retade gallfeber på mig när jag på video efter matchen såg att han jobbade hårdare än spelarna i mitt eget lag, säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke, som fortsätter;
– Personligen tror jag, utan att ens veta ett jota om de andra lagen i SBL, att CJ kommer att vara en kandidat till priset som ”årets lyft” kommande säsong. Värt att nämna är också att jag fick flera sms ifrån Wetterbygden som gratulerade Jämtland till en mycket bra värvning av spelare och en fantastisk person. Det känns tryggt och var en uppskattad gest av Wetterbygden!
Forwarden Christopher Dunston, 198 cm, snittade förra säsongen in svenska ligan 12 poäng + 6 returer på 25 min/match.

x x x x x

William Gutenius, 205 centimeter, stannar i Borås Basket.
– William Gutenius trepoängsskytte, hans tuffhet under korgen och hans energi var starkt bidragande orsaker till att vi gick så långt som vi gjorde. William har en mycket professionell inställning, vilket både är ett krav för att kunna spela med oss och något vi värdesätter högt. Det är jätteviktigt för vår kontinuitet att han förlänger, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

x x x x x

John Brändmark, 200 centimeter, stannar i Köpings Stars.
– John var en av våra absoluta bästa försvarare förra året och som växte offensivt under säsongen. Vi tror att John kan ta vid där han avslutade och utvecklas individuellt och ta nästa steg. En riktigt bra spelare och inte minst en ännu bättre människa vilket är väldigt viktigt i vårt lagbygge!, säger Köping Stars headcoach Panagiotis Nikolaidis.

x x x x x

Namnsponsorn Stadium stannar hos Norrköping Dolphins – så den osålda arenan behåller sitt namn.
– Vi är så tacksamma för att ha skrivit ett nytt tioårsavtal med Stadium. För Dolphins är det en stor pusselbit som faller på plats med en viktig partner som vill satsa och stärka oss över en längre tid. Tack vare detta kan vi satsa på vår verksamhet med elit- och ungdomsverksamhet samt rullstolsbasket såväl som fortsatt fokus på jämställdhet, mångfald och integration, säger David Bergström, ordförande i Dolphins.

x x x x x

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.