Nedräkning: Webbsändning

Med en dag kvar till damligafinalen mellan Northland Basket och Udominate Basket meddelas att det inte blir några extra åskådarplatser i Luleå.

Men för alla som inte kan få plats i baskettemplet i Luleå kan Bloggen berätta att det blir webbsändning av Northland-Udominate.

– Vi sänder från klockan 18.55, det blir jag och experten Vincent Lundahl som kommenterar matchen, berättar Norrbottens-Kurirens Malin Öhrlund.

Under sändningen blir det även filmade inslag med Udominates Frida Aili och Micke Blomqvist, båda kommer som bekant just från Luleå.

Sändningen går att hitta via kuriren.nu

När det gäller antalet åskadare inne i arenen i Luleå på onsdag kväll: Brandskyddsreglernas begränsning på 2 395 åskådare som max i Luleå Energi Arena gäller.

Veckan innan matchen så jobbade föreningen stenhårt med att få arenan godkänd för 2 700 eller i bästa fall 3 100 åskådare, men kraven för att få utöka var för tuffa.

– Vi hann helt enkelt inte genomföra åtgärderna. Vi skulle varit tvungna att sära på den digitala sargen och vi hade inte resurser att klara ut av det till matchen mot Umeå. Vi hade behövt mera tid för att genomföra den förändringen, förklarar klubbdirektör Urban Nordh för Norrbottens-Kuriren.

300 biljetter kommer att säljas till köande på matchdagen.

Enligt uppgift har Northland Basket haft väldigt många förfrågningar – med upp mot åttatusen intresserade som på något vis hört av sig.

Från Umeå går det transporter, bland annat bussas Udominate-fans till Luleå.

– Vi har fått 100 biljetter och kommer att fylla vår sektion, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.