Klart: Från college in i ligalaget

I senaste matchen hade Uppsala Basket bara sex spelare tillgängliga – nu har damligaklubben klart med förstärkning från college i USA.

23-åriga Alviks-fostrade powerforwarden/centern Tyra Carlsten Handberg, 189 cm, kommer till Uppsala från collegespel med Toledo Rockets, där hon spelade sista matchen den 20 december. Hon har på division 1-skolan gjort inhopp med snitt 5 min/match och på det snittat 1,5 poäng.

– Jag har utvecklats mycket och fått massor av erfarenheter under mina år i USA, men det känns ändå skönt att lämna collegekarriären bakom mig, jag kände aldrig att jag var bekväm i rollen där och att jag inte heller nådde min fulla potential. Genom att komma till Uppsala hoppas jag att jag kan fortsätta utvecklas och att jag kan bidra med mitt spel och den erfarenhet jag skaffat, säger Tyra i ett pressmeddelande.

Uppsala hoppas ha nyförvärvet spelklar till hemmamötet med IK Eos den 19 januari.

När Tyra Carlsten Handberg som ung spelade i svenska ligan, med Alvik säsongen 2015/2016, snittade hon 16 min/match, 6,3 poäng och 3,8 returer. Hon visade redan då att hon kan spela såväl inside som skjuta från trepoängslinjen.

Bilden: Tyra Carlsten Handberg.
Foto: University of Toledo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.