Nedräkning: På plats

Nedräkningen fortsätter. Bara timmar kvar till uppkast.

Bloggen har i god tid anlänt till Luleå.

Det kryllar av folk på den upplogade isbanan på älven och havet utanför Luleås norra och södra hamn. Ännu mer människor ska tränga sig in i Luleå Energi Arena där uppkast är klockan sju i afton.

Udominate Basket är på väg på E4:an norrut.

– Vi landar runt klockan 17 i Luleå, tar en promenad och kör våra vanliga rutiner inför match, hälsar coach Micke Blomqvist.

Northland Basket är vana vid sina ritualer i hemmaborgen där de vunnit 25 raka matcher.

– Jag älskar att spela i den här hallen. Publiken och klacken är helt fantastisk. Men att vi just vunnit 25 raka har jag inte funderat på så mycket.  Tyvärr är det inte så många matcher av den här typen i damligan, så är det. För min del börjar i alla fall redan slutspelet i kväll, säger stjärnan och veteranen Anna Barthold, 35, till NSD.

Hon fortsätter:

– Det har förstås varit en process i laget och det är nu som detaljerna blir riktigt viktiga igen. Jag vill hemskt gärna ha hemmaplansfördel i slutspelet. Sova i egen säng, käka frukost i lugn och ro, gå och skjuta i hallen en stund. Sådant spelar roll.

Bloggen kommer att lämna delrapporter under kvällen. Givetvis kommer efter matchen även texter ut på sportwebben på vk.se och folkbladet.nu.

För den som vill ska det gå utmärkt att se matchen på webb-tv.

Länk till sändningen här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.