Utan kritiserade stjärnan

När regerande mästarlaget på damsidan Northland Basket går in i slutspelet med kvartsfinal mot Telge (start lördag) så blir det utan kritiserade stjärnan Miah-Marie Langlois.

Någon form av skada på den kanadensiska landslagsguarden ska vara orsaken.

Uppdatering skadan: ”En lättare sträckning baksida lår”.

– Det är ett stort avbräck. Men jag har sagt det tidigare, och det står jag för, att vi klarar av skador. En spelare gör inte så mycket. Vi har många som kan kliva in och prestera, säger Northlands tränare Jens Tillman, till NK.

Tillman understryker för tidningen att Miah-Marie Langlois är en spelare han tror kommer bli väldigt nyttig under slutspelet.

– Hon kommer bli en viktig ledande spelare för oss när hon kommer tillbaka. Hon är i mina ögon en riktig klasspelare som är perfekt för vad vi vill göra, säger han.

Uppdatering: I en intervju med NSD förklarar Langlois själv  frustrationen över att inte lyckas fullt ut på planen. Hon har fått kritik för utebliven leverans i matcherna, inte minst i toppmötena mot Udominate: ”Det har varit tufft och det har alla sett. Det har varit den tuffaste säsongen i karriären. När man har vunnit med 40-50 poäng så är det svårt att hålla fokus uppe. Våra svagheter blottas inte vilket skadar oss i längden. Men nu har vi lärt oss och ser att vi inte är oslagbara. Vi är uppenbarligen inte det bästa laget”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.