Vrålöppningen

Ja vad säger man. SM-kvartsfinal 1.

Högsta växeln direkt från start i slutspelet och Udominate Basket ryckte tlll ledning med 25-0 mot gästande Visby Ladies på sju minuter. Den som späckte nollan för Visby var Marlene Wallin med en trepoängare efter 7.21.

Umeå-laget kunde tidigt plocka ut startspelarna (Frida Aili, Ilaria Zanoni, Pam Blomberg, Dia Lukacovicova och Lina Pikciute) och släppa in bänkspelarna.

Första perioden slutade 31-8.

Andra perioden 26-10.

Läget i halvtid 57-18.

Och så fortsatte det fram till en utklassning med 105-42. Say no more.

– Vi var aggressiva och spelade fokuserat direkt från start, det blev en bra match. Det blev också bra att vi kunde använda alla spelare så här i slutspelsöppningen, säger Udominates coach Micke Blomqvist.

En pikant detalj när det gäller SM-slutspelet är att Udominate har bokat halltid i Udominate Arena för första semifinalmatchen den 1 april. Men laget har faktiskt i dagsläget ingen halltid bokad för någon (eventuell) tredje kvartsfinalmatch mot Visby. Lördag den 28 mars (förbundets speldag) är Udominate Arena fylld med en stor innebandyturnering…

– Skulle det bli en tredje match så löser vid det, det finns fler hallar. Men även om Visby är ett annat lag hemma på ön, och vi inte vann med mer än 14 poängs marginal borta i grundserien, så ska det mycket till för att det här ska gå till tre matcher, säger Micke Blomqvist.

Mer läsning:

Ren utklassning

Fyra snabba om slutspelet (Plus)

Semifinal inbokad (Plus)

 

Matchfakta

Basket damer, SM-kvartsfinal 1:3

Udominate-Visby 105-42

Perioder: 31-8, 26-10, 26-17, 22-7.

Poängplockare Umeå: Lina Pikciute 18, Pam Blomberg 16, Frida Aili 14,  Dia Lukacovicova 14, Mirjana Beronja 11,  Sally Kabengano 11, Ilaria Zanoni 10, Alessandra Tava 6, Sofia Jakobsson 5,

Flest returer: Lina Pikciute: 11.

Publik: 742.

Bilden: Udominates Frida Aili går upp för två nya poäng.

Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.