Klart: Umeås trupper

Coacherna har snackat ihop sig och trupperna är klara för Umeås lag i de högsta serierna på damsidan. När höstsäsongen drar i gång är det en kvartett spelare med så kallade dubbellicenser – vilket innebär att de kan kombinera ligaspel med A3 Basket och matchande i division 1-laget KFUM Umeå.

De fyra med dubbellicens är; Moa Dellbro, Kristina Jansson Udekwu, Ida Lundgren och Elvira Öhrn.
– Vi börjar så och sedan är det möjligt att ändra namn fram till den sista november, de här spelarna kan också växla mellan lagen i träningen beroende på vilken serie de närmast ska spela match i,  förklarar A3-coachen Janne Enjebo.

Truppen A3 Basket Umeå inför SBL dam 2020/2021;
Kvar från förra säsongen: Ama Degbeon, Isabelle Edholm, Kristina Jansson Udekwu, Moa Dellbro, Sandra Hansson (korsbands-opererad).
Nya spelare in: Janee Thompson (Zbaniny Brno), Miriam Forasté (Al-Qazeres), Emma Stach (Pinkk Pecsi), Gigi Mazionyte (Lointek Gernika), Linnea Rosendal (C.B. Arxil Pontevedra), Cajsa Uhrström (Wetterbygden), Elvira Öhrn (Sundsvall), Ida Lundgren (Umeå-tjej som senaste säsongerna spelat i basketettan med Östersund).

Första lagträningarna för A3 Basket är inplanerade till den 25-26 augusti, senare delen av den veckan ska sedan ägnas åt teambuilding i fjällen.
– Spelarna anländer till Umeå de närmaste dagarna, den enda som eventuellt kan komma någon dag efter övriga är Janee Thompson som väntar på sitt visum från USA. Den första tiden när laget är samlat följer vi de senaste rönen för att förhindra smittspridning, exempelvis kör vi utan närkontakt på de första träningarna, förklarar Janne Enjebo.

KFUM Umeå har i stort sett samma trupp som förra säsongen vann division 2. Träningen är i full gång.

Truppen KFUM Umeå inför division 1 norra dam 20/21;
Ellen Järvholm, Elvira Öhrn, Ida Bång, Ida Lundgren, Kristina Jansson Udekwu, Matilda Sandberg, Moa Dellbro, Tilda Andersson, Tilda Lundgren, Vendela Lundqvist, Xhenisera Hallulli.

– Det ska bli kul som fasen med spel i ettan. Målet är att utveckla spelarna och det är mest lokala spelare så det känns riktigt bra. Förhoppningen är att vi i framtiden kan föda A3, säger coachen Jerry Selberg som leder laget tillsammans med Eva-Lotta Strömsten.

Underbyggnaden i KFUM Umeå består av en stor trupp på ett 20-tal yngre spelare i ett utvecklingslag som ska spela i U19 och division 2 kommande säsong. Coach är Jenny Aronsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.