Publikchans 1 oktober

Magiskt datum?

Hockeyallsvenskan flyttade nyligen sin premiär till den 1 oktober. Svenska Hockeyligan överväger att göra detsamma (startdatum just nu i SHL är 19 september). Svensk basket har sedan länge planerat för premiär i SBL dam just den 1 oktober med toppmatchen Luleå-Umeå. SBL herr ska starta i mitten av oktober, i första omgången bland annat Umeå-Jämtland den 20 oktober.

Senaste nytt är att regeringen öppnat dörren för evenemang för fler än 50 åskådare från den 1 oktober. Det skulle kunna ske med enbart sittande åskådare på säkert avstånd från varandra i arrangemang där köbildning måste undvikas och med ett definierat tak på antal i publiken. En snabbutredning ska göras.

– Med det här förnyade uppdraget kommer också Folkhälsomyndigheten att uppdatera sina riktlinjer i nära dialog med sektorn, så att man hittar precis de krav som krävs. Den här lättnaden måste ske under smittsäkra former, säger idrottsminister Amanda Lind.

Det kan alltså bli publik på prestigefyllda toppmötet Luleå Basket-A3 Basket Umeå i Luleå Energi Arena torsdag den 1 oktober kl 19:00.

– Nu är inget klart, men regeringen öppnar ju definitivt upp för publik. Då kommer vi att göra allt för att hitta ett smittsäkert sätt att hålla i ett arrangemang. Det ska vi göra tillsammans med BC Luleå, restaurangen, Luleå kommun och med smittskyddsläkare för att få in publiken, säger Luleå Baskets klubbdirektör Christer Sehlin till Norrbottens Media.

När det gäller pengar lägger regeringen fram budet på ytterligare en miljard kronor i Corona-kompensation för idrotten. Basketsporten kan nog kallt räkna med småsmulor även ur denna pott. I Sverige regerar ishockey och fotboll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.