Silly: Tredje jänkaren

Norrköping Dolphins har kontrakterat den tredje jänkaren inför 20/21. Phillip Carr är en 24-åring listad som 203 centimer lång och kommer till SBL herr med fina siffror i bagaget.

Förra säsongen var hans första i Europa och då levererade han 17 poäng + 6 returer på 32 min/match för Iskra Svit i Slovakien. Han sköt bra även utifrån med 40% på treorna. 2018/2019 fanns han i G-league och fick 10 matcher med Westchester Knicks och 13 matcher med Canton Charges, det var blygsamt med speltid i NBA:s farmarliga, men Phil Carr hann med 2,5 poäng + 2 returer på i snitt 8 min/match.

På college med Morgan State var seniorårets (2017/2018) siffror 14 poäng + 9 returer på 33 min/match.

– ”Phil” är en lite större spelare som har många kvaliteter vi söker. Han är duktig på att attacker korgen men kan också skjuta från trepoängslinjen. Hans storlek och rörlighet gör honom till en potentiellt duktig returtagare vilket har varit något viktigt när vi kollat efter spelare, säger Dolphins coach Mikko Riipinen i ett pressmeddelande.

Klubben meddelar vidare; ”I och med Phil Carrs påskrift är truppen näst intill färdigbyggd. Fortfarande är inget definitivt beslut taget av Anton Saks, dessutom ska en till spelare adderas till lagbygget. Just nu tränar Hampus Åhlin med laget och kan eventuellt vara en spelare som blir kvar i laget.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.