Trepoängsgänget på besök

Borås Basket gästar Umeå Energi Arena i afton fredag. Det regerande svenska mästarlaget* kommer närmast från en seger där gänget hade någon sorts rekordmatch och sköt träff på inte mindre än 26 trepoängare! (50 försök=52%).

– Saken är, som vi försökte med och klarade halva matchen borta i Borås, att få ned deras procent – de kommer att skjuta hur som helst. Vi måste se till att ge dem utmanande skott, trötta ut dem och spela snabbt utan att göra så många turnovers, säger Umeå BSKT-coachen Boris Balibrea.

– Vi ska försöka ta med oss allt bra vi gjorde senast borta mot Nässjö. Vi måste spela solitt försvar och vara noga i anfall genom att dela bollen och välja bra avslut, säger Boris Balibrea till Bloggen.

När det gäller Umeås lag tillkom en ny skada nere i Nässjö senast då Anton Lindqvist tvingades kliva av efter att ha krockat med en motståndare.
– Det är sisådär med Anton som avbröt torsdagsträningen, vi får se vilket lag vi kan ställa upp med, säger Boris Balibrea.

Uppkast: Umeå BSKT-Borås i kväll fredag klockan 19:04.
Inbördes:
Förra mötet lagen emellan slutade med hemmaseger för Borås, i siffror 89-61.
Form: Borås har vunnit sex av sina sju senaste matcher. Umeå kommer från fem raka förluster.
Offensiv: I snitt gör anfallsglada Borås 89 poäng per match. Umeås genomsnitt är 80 gjorda poäng.
Trepoängsland: Alla i Borås skjuter trepoängare. För hela laget tillsammans är träffprocenten 40,3 hittills denna säsong. Umeå har två av sina bästa distansskyttar (Peleg och Exposito) skadade och har i nuläget 29,9% som lag.
Profil: Veteranguarden Omar Krayem har i omgångar representerat såväl Borås (2011/2012 och 2015/2016) som Umeå (2013-2015, 2020).
Övriga matcher: I afton spelas även Nässjö-Jämtland och Norrköping-Södertälje.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.