Blågults motståndare

Sveriges herrar återfinns på 55:e plats på världsrankingen och ska i augusti spela ett förkval för att komma in i VM-kvalet.

Nu är förkvalet lottat och blågult motståndare i grupp C blir Österrike (rankat 57) och Portugal (rankat 58).

Det som gäller är att två lag från gruppen går vidare till VM-kvalet.

– Intressant lottning mot två länder som ligger väldigt nära oss i ranking. För vår del är detta mycket viktiga matcher för framtiden, och de kommer i en period där vi förhoppningsvis har goda chanser att få med de som staben vill ha med, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Det enda som i dagsläget är känt är att förkvalet ska avgöras i augusti månad. Matchdatum är inte spikade och på grund av pandemin såklart finns inte heller redan nu något beslut om matcherna kommer att spelas hemma/borta eller om det blir i en ”bubbla”.

x x x x x

När det gäller VM-kvalet så kommer det att runt om i världen spelas under ett antal ”landslagsfönster” från november 2021 till och med februari 2023.  Totalt ska 80 länder, varav 32 från Europa, kämpa om slutliga 32 VM-platser till mästerskapet som avgörs i skiftet  augusti/september 2023. VM har delat värdskap mellan Filippinerna, Japan och Indonesien. Slutspelet ska ske i Manila, Filippinerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.