Klar för coachuppdrag

Chioma Nnamaka avslutade sin framgångsrika spelarkarriär med senaste SM-guldet som lagkapten i Luleå Basket. Nu är det klart med nytt uppdrag – som assisterande coach för Uppsala Baskets ligadamer. Kvar som head coach finns Mady Mahdy.

– Jag är jätteglad att jag kommer hem till Uppsala och Uppsala Basket. Det var här allt började så det känns riktigt bra att vara tillbaka. Satsningen, som klubben gör, känns både spännande och rolig och jag ser fram emot att få vara en del av det. Jag har haft en lång karriär som har varit helt fantastisk, men nu känner jag att det är dags att börja ett nytt kapitel, säger Chioma Nnamaka till klubbens hemsida.

– Det här är en riktigt bra rekrytering för oss i Uppsala Basket. Som spelare hade Chioma allting och om det finns någon som förstår sig på hur man ska lyckas inom sporten är det hon. Chioma får en nyckelroll i att skapa en tydlig röd tråd i Uppsala Basket, från bredd till elit, och hon har, precis som vi, ett starkt engagemang för att basket är mer än bara basket, säger klubbchef Mathias Rutegård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.