Silly: USA-guard plus stort namn

BC Luleå har presenterat sin tredje importvärvning inför säsongen 2021/2022.
Guarden De’Riante Jenkins, 25 år och listad som 196 cm, kommer från collegespel på Virginia Commonwealth University dä han avslutade senioråret 2020 med att snitta 10,7 poäng, 4,2 returer,  2,0 assists och 1,9 steals.

VCU är samma college som den tidigare BC Luleå-stjärnan Brandon Rozzell har spelat för och nu även arbetar som coach på – så han har hjälpt till i denna Luleå-rekrytering.

– Kul att få De’Riante till oss! Det är en spelare som vi har följt genom åren på VCU på college. Vi trodde egentligen att han skulle spela NBA Summer League och vidare till G-League förra året men då slog pandemin till. Nytt läge den här sommaren och det känns jättebra att få hit honom, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist, som fortsätter;

– Han är en talangfull spelare som kommer att göra sitt första proffsjobb hos oss och med det säkerligen utvecklas under resans gång också. Han kommer hjälpa oss defensivt med försvar på flera positioner. Han har längd nog att hjälpa till i returtagning. Offensivt är han en duktig scorer och allround i sitt spel.

x x x x x

Uppgifter: BC Luleå  förhandlar med storstjärnan och svenskpolacken Maciej Lampe. Den 36-årige 211 centimeter långe powerforwarden har tunga meriter från NBA och Euroleague.

– Jag har börjat titta på vad jag ska göra efter min karriär och vill gärna jobba inom basketsporten. Jag känner att BC Luleå vore ett bra ställe att spela på. Det är den bästa organisationen i Sverige med en fin arena. Luleå är en fantastisk basketstad med massor av unga, talangfulla spelare. När jag växte upp som liten grabb var det Plannja och Eric Elliott som gällde, säger Maciej Lampe, till Norrbottens Media.

x x x x x

Borås Basket vill såklart tävla om guldet med Norrköping, Södertälje, Luleå, Jämtland och Nässjö. Det är nu klart att William Gutenius har förlängt kontrakt med Borås.

– Fjärde året nu blir det, jag gillar staden, laget och coacherna. Det var enda vägen, säger den 28-årige powerforwarden på 205 cm i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Förra säsongen snittade Gutenius 29 min/match, 16,2 poäng och 7 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.