Förstafemman sabbad

I dagens match mot Vasa för Löven klara sig utan den tidigare under försäsongen så välspelande förstaformationen Foppa-Gästrin-Wennerberg. De två sistnämnda kommer nämligen att vila, Gästrin på grund av att han i går fick ett hejdundrande slagskott från Svedberg i armen och i dag är stel. Wennerberg har fortsatta problem med sin tå och man kommer inte att ge honom sprutor som man gjorde i den första matchen. Men enligt Fagervall ska det inte vara några några långsiktiga problem.
– Nej det är ingen fara, den är bara svullen och stor som den blir när man har en blödning. Han har säkert inga problem från måndag och framåt.
Detta innebär att Sami Salonen i sin sista chans får spela mellan Johan Forsberg och Jimmy Andersson.
Sedan tidigare var det bestämt att Wälitalo skulle vakta buren i denna match vilket man får säga är helt naturligt så att även han ska få känna på hetluften.

Lövens lag:
Förstafemman: Jussi Heikkinen, Jonnie Karlsson – Johan Forsberg, Sami Salonen, Jimmy Andersson.
Andrafemman: Andreas Stenling, Martin Johansson – Magnus Isaksson, Johan Bergmark, Fredrik Sandström.
Tredjefemman: Karl-Johan Lundström, Johan Sehlstedt – Jonas Floberg, Mattias Hellström, Marcus Lundberg.
Fjärdefemman: Maxim Matushkin, Anton Edlund – Linus Boström, Jens Ledin, Joakim Törnqvist.

Det vi kan konstatera är att Löven i sin sista match ställer upp med det, på papperet, klart sämsta laget hittills denna turnering. Tråkigt när det är denna match där man faktiskt kan ha chans att få igång något offensivt och kreativt spel.
Intressantast i denna match blir just att se hur det offensiva spelet fungerar, de två tidigare matcherna har nästintill bara handlat om försvarsspel. En annan intressant syn att skåda blir Daniel Wälitalo i kassen. Han imponerade klart mot Modo och kan han hålla den nivån även i dag så börjar målvaktssidan kännas riktigt stabil. Men juniorer är juniorer och särskilt för målvakter brukar det vara svårt att hålla en jämn och bra standard.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.