Ledin fortsätter imponera

Som bekant har ju denna försäsong handlat om juniorernas framfart. Jens Ledin stod för ett par läckra sekvenser i dag, bland annat när han i första perioden stillastående lurade bort två finska backar djupt nere i zonen. En annan delikatess var när han i mittzon hittade Sami Salonen trots att typ hela Vasa Sport stod emellan.
Men han ska inte bara rosas, när Vasa gjorde 3-2 var det på grund av att juniorkedjan gick bort sig och Ledin var den som var närmast Samuli Kivimäki som ryckte efter kanten.
– Det var lite felbeslut här och där och vi hade lite väl många spelvändningar mot oss. Det är ju sånt som jag egentligen är ansvarig för eftersom jag är center, sade han självkritiskt.

Snackade med Micke Andersson om detta också och även han håller med om att Ledin är den som imponerat mest.
– Jag tycker han har gjort det bra, han har kommit in i sin roll på ett bra sätt, sade han.
Och just juniorbiten är något Andersson är otroligt nöjd med.
– Jag är otroligt nöjd med juniorerna. De har egentligen halkat in på ett bananskal, de sommartränade med oss och så har de varit kvar. Jag är otroligt stolt att vi har egna killar som kommer fram, i dag spelade vi stora delar med förra årets J20-lag i princip.
– Och alla är Umekillar också, alla är Björklövare. Om man tittar runt omkring på Modo, Luleå, Skellefteå, så visst, de tar upp juniorer men då är det oftast spelare de har värvat in i ung ålder.
Som bekant är det i dagsläget tre spelare som har try out-kontrakt, Daniel Wälitalo, Anton Edlund och Linus Boström. Try out-kontrakten innebär att de har kontrakt i nio månader med en option på att det kan brytas i oktober om klubben vill det. Men i dagsläget har inte Andersson något besked hur det blir.
– Det blir en senare fråga hur vi gör med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.