Ett av lagen man bör slå

Ja, då var det ett faktum. Björklöven förlorade med 4-2 mot Nybro. Man kan aldrig räkna in segrar på förhand på bortaplan, men ska Löven vinna några bortamatcher är Nybro ett av lagen man bör slå.

De två första perioderna verkar Löven inte riktigt ha varit vakna och Nybro utnyttjade det med att gå upp till en 3-1-ledning.
– Det är inte bara jag som har en åttatimmarseresa i benen, konstaterade Niclas Bornefjord på bjorkloven.com:s webbradio.

I tredje ryckte man upp sig avsevärt och fick två utvisningar med sig, varav i alla fall det första numerära överläget var nära att resultera i mål. Noterbart att Fagervall inför sistarundan gjorde en del ändringar i laget med en del helt nyformerade formationer. Kedjorna var då:

Johan Forsberg – Magnus Isaksson – Magnus Gästrin.
Niklas Zetterström – Johan Bergmark – Mattias Wennerberg.
Jonas Floberg – Jens Ledin – Marcus Lundberg.

Vilket också verkar ha gett effekt då man skapade tryck och Nybro fick sticka upp på kontringar. I slutet tog Löven ut Sehlstedt och fick till slut, med 13 sekunder kvar, in en reducering via skott från blå av Jussi Heikkinen. Men glädjen blev kortvarig då samme Heikkinen direkt efter följande tekning slog bort en passning och Nybro satte pucken i tom bur.

Noterbart att Löven vann skotten med 30-19 (8-9, 5-7, 6-14).

Gästrin var het i tredje perioden. Annars blev Karl-Johan Lundström utsedd till matchens lirare i Björklöven samtidigt som Johan Svedberg, enligt Bornefjord, stod för en bra insats.

AB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.