Gåtan som måste lösas

Såg inga odds inför Lövens match borta mot Malmö, men kan tänka mig att spelbolagen satt Malmö som solklar favorit. En Lövenkännare vet dock bättre, laget visar än en gång att man står upp på ett helt annat sätt när man ställs mot svårare lag.

Dagens seger med 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1) efter förlängning var inte heller orättvis. I slutändan var det Löven som skapade de farligare chanserna och hade dessutom kunnat få med sig tre poäng. Nu får man nöja sig med två, men oj vad dessa lär sitta skönt för framför allt Joakim Fagervall och Mikael Andersson.

Andraperioden var Lövens klart bästa denna säsong, vilket även matchen som helhet var. Man skapade ett tryck mot Malmö som man inte förmått sig göra mot lag som Nybro och Bofors.

Just det är den stora gåtan Löven måste lösa – hur ska man kunna spela lika bra mot sämre motstånd? För det handlar inte bara om att man är ett starkt defensivt lag, anfallsspelet är ju också klasser bättre trots svårare motstånd.

När jag i min webb-tv-intervju med Fagervall frågade hur man ska undvika sådana bottennapp som Huddinge och Nybro förra säsongen snackade han om att det handlar om att förbereda sig lika inför varje match. Så jag antar att man försöker göra det nu, men det verkar ändå inte funka. En psykolog kanske har svaret?

Vi ska dock inte glömma vilken otroligt stark insats man gjorde i dag.

Juniorfemman fick mer förtroende än i tidigare matcher och gjorde det bra. Speciellt Linus Boström är en bra kille att skicka in när man behöver forechecka, i dag ledde det till att en Malmöspelare fick ta en utvisning när Boström vunnit pucken i offensiva zon.

Karl-Johan Lundström verkar ha haft problem med grillerna i dag. Först krockade han med Johan Svedberg som inte hann tillbaka och ta markeringen när Malmö gjorde 1-0, och sedan ramlade han obegripligt i tredje och Malmö kunde komma två mot en. Har inte matrialar-Curre skött slipningen?

Jonnie Karlssons tips att Johan Bergmark skulle vara het var inte helt fel. Kvitteringen till 2-2 var ett rappt och hårt handledsskott snyggt i bortre krysset.

Anton Edlund har inget att skämmas över i dagens insats. Det har egentligen inte något björklöv, det var en gedigen laginsats från början till slut.

Tyvärr är det Almtuna hemma för Löven nästa gång.

4 kommentarer

  1. Daniel

    Fanns flera odds men det jag inte spelade på var 8,25 på lövenseger. Säger lite om vad experter tror om oss inför ett bortamöte. Såg matchen och är egentligen inte oroad, helt ok spel. Det som oroar mig är att ingen verkar våga bryta runt kassen och in på mål. Skotten kommer från ingen vinkel alls vilket minskar möjligheten att så till riktigt bra avslut. Våga vinn!

  2. Brolle

    Ofta beror såna här svajiga resultat som Löven gör på en oförmåga att föra matcher. Laget har helt enkelt inte ett tryggt grundspel som bär när man möter lag typ Nybro m.fl. När man möter sådana lag som Malmö, Leksand slipper man vara spelförande. Kan kontra och spela på det sätt som de sämre lagen i serien gör när de möter Löven. Björklöven har en del individuellt skickliga spelare som gör att man kan hota lag som på papperet är starkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.