Nevva får beröm

Som bekant lämnade Patrik Nevalainen inför detta år Björklöven för det finska SM-liiga-laget Lukko Rauma. En, i alla fall för mig, överraskande övergång med tanke på att ’Nevva’ då hade haft en riktigt dålig säsong bakom sig och bitvis nött bänk i Löven. Att då gå från allsvenskan till finska högstaligan tyckte jag kändes lite för stort.

Men skam den som inte kan erkänna sig ha fel – Nevva går bra i sin faders hemland. Eller, åtminstone var han bra i lagets senaste match. Trots att Lukko förlorade med 0-6 mot Sami Ryhänen och Stefan Öhmans Blues i går får Nevalainen av tidningen Hufvudstadsbladet beröm för sitt, hör och häpna, uppoffrande spel och att han ’inte sparade på tacklingar’. Just det defensiva spelet var ju inte direkt anledningen till att han blev uttagen till juniorlandslaget, utan det är de offensiva kvilteérna som alltid varit 21-åringens signum.

På de inledande nio matcherna har Nevva gjort två poäng, noterats för -2 i plus/minusligan, och snittat drygt 12 minuter/match.

Stefan Öhman, som representerade Löven under två säsonger, 1997 till 1999, har inlett säsongen riktigt bra med åtta poäng på fem matcher innan han drabbades av en skada som han nu är tillbaka från.

Ryhänen har fem poäng på nio matcher.

2 kommentarer

  1. 08

    Nevva som var dålig. Kanske var det tränaren som var dålig på att utnyttja hans kvalité. Att Ryhänen var bra och passat Löven även i år fattade man ju. Han är målskytt och det har Löven som vanligt dåligt med. Öberg är en bra framspelare, men vem ska han passa? Vi får väl se, om t ex Z kan leva upp till det.

  2. Anders

    Nevva var riktigt dålig i Löven. Vet inte hur många gånger man satt med hjärtat i halsgropen och hade ont i magen när han hade pucken i egen zon. Han var ju skrämmande dålig i egen zon och om det var i det offensiva hans styrka skulle ligga… så kan jag ju säga att jag inte var imponerad av det heller.
    Tränaren har ingen betydelse i det fallet, utan han var en fara i egen zon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.