Kommenteras vilt

Torbjörn JakobssonFansen vädrar sitt missnöje efter dagens fiasko.

Green Devils slår på stora trumman och kallar till möte, folk stormar in kommentarer på vk.se, på tcim antar jag att man än en gång begär avgång för Jocke Fagervall, Micke Andersson och Anton Edlund. Och den här gången kan inte någon klandra folk som blir upprörda, för dagens match var sämre än någon hade trott att vi skulle få se Löven i år.

Det konstiga med matchen var att verkligen ingenting funkade. Inte ens det försvarsspel som tidigare sett så bra ut var i närheten av godkänt. De tidigare under denna säsong stabila backparen Kingen-Linto och Heikkinen-Svedberg såg i dag ut som juniorer som var rädda för att ha pucken. Och när man väl hade den kastade man den till icing eller en motståndare. Hade Linto någon rätt pass på hela matchen?

Joakim Fagervall sa på presskonferensen att box play funkade, men jag håller inte med. Även då såg det virrigt och tafatt ut.

Lite roligt är det just nu är dubbelt så mycket kommentarer på texten om Lövens förlust (55) som på den om att Umeå IK tagit SM-guld (27). Det visas än en gång att folk hellre kommenterar fiasko än framgång.

Snackade med Bedros efter matchen och han var förstås grymt besviken.
– Det känns tomt. Det här var bedrövligt dåligt, andraperioden är det sämsta jag har sett.
– Jag kommer prata med både sportchef och tränare och säga att de måste jobba mer, fortsatte han.

Liksom jag förstod han också publikens stora vrede (de som inte gick hem var kvar och buade), men konstaterade att det inte hjälper.

Siken får klart godkänt. I övrigt kan man tvinga (läs: verkligen tvinga) sig fram ett litet, litet plus i kanten till Wennerberg och Pite-Foppa, som i alla fall tacklades respektive kämpade. Men det hände inget konstruktivt för någon av dem.

Jag ser att man från Uppsalahåll hyllar Almtuna för att de utklassat Björköven. Men faktum är att Almtuna också var dåliga, det var bara det att Löven var så urkassa att Almtuna kunde vinna enkelt ändå.

Nu väntar fem matcher på tio dagar för Löven med start Oskarshamn borta på onsdag. Hur Löven ska ta sig ur dessa matcher med hedern i behåll är efter dagens match en gåta för mig. Jag räknar kallt med minst ett nytt ansikte, antingen ett lån eller en värvning, i Löven innan denna tour är över.

6 kommentarer

  1. Helge

    Att det är dubbelt så många som kommenterar Lövens förlust som UIK’s SM-guld är INTE ett bevis för att ”folk hellre kommenterar fiasko än framgång”. Det är ett bevis på att Lövens fans är mycket mer engagerade än vad UIK’s fans är. Med ditt resonemang så skulle fler kommentera en förlorad seriematch för UIK än ett vunnet SM-guld för Löven, om förhållandet skulle varit omvänt. Det tror jag knappast!

  2. Anders

    håller med föregående skrivar till 100%
    Det handlar om att ishockey är mycke mer intressant i Umeå (och i sverige) än vad damfotboll är. Så är fakta.

    Måste sen säga att jag inte är orolig för hur vi ska kunna ändra detta spel till nästa match. Vi som sett löven ett par år vet hur detta kommer funka. Löven kommer spela hur bra som helst på onsdag, förlja upp med en sämre/dålig match på fredag och sen vinnna mot leksand på söndag. Så har det varit förr. Tyvärr verkar doppen komma oftare nu =(

  3. Johan

    Nej fiasko är inte mer populärt att kommentera än framgång. Anledningen är att det är lika självklart att Löven ska vinna mot Almtuna som att UIK ska vinna SM-guld. Det är alltså avvikande beteende som kommenteras.

  4. Micke

    Håller med fullständigt, ett damlag som ska vara Sveriges bästa och förlorar mot ett pojklag med 6-0, det bevisar vilken standard damfotbollen håller i Sverige.

  5. Jonas

    Vadå ska slå Almtuna.
    Jag var till uppsala och såg Mora bli totalt utspelade av almtuna.Mora sa att dom gjorde sin sämsta match.Mora vann mirakulöst med 1-0.växjö vann efter att bli utspelade och västerås lyckades med tur vinna med 3-2.Alla gör sina sämsta matcher mot AIS.Det kanske är så att AIS är Bättre än BIK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.