Så fruktansvärt uddlöst

Björklöven förlorade kvällens match mot Mora med 1-2. Oavgjort eller Lövenseger hade varit mer rättvis men ändå är resultatet helt naturligt. Varför? Man är så fruktansvärt uddlösa framför mål.

Bitvis såg det spelmässigt riktigt bra ut, man lyckades få igång ett bra spel och en bra snurr i Morazonen. Men grejen är att man aldrig kommer till några farliga avslut. Man får aldrig in pucken till någon i slottet och skjuter istället ofarliga skott från blålinjen alternativt passar runt tills man tappar pucken.

Nu ska man inte inte underskotta skott från blå, Lövens mål kom ju från just ett sådant, men man ska ta dem i rätt tillfällen. Inte när Öberg precis vunnit en tekning i power play och man står längst ut på kanten av blå (som Heikkinen gjorde), utan när det är trafik framför mål och Moramålet är hotat.

Det är det inte svårt att kasta skit på Björklövens power play, dagens första var bra men de övriga fyra gångerna man hade chansen var pinsamma. Det är bara att titta på Mora, det ser så grymt lätt ut när de får ned pucken i zon, spelar runt, rör på skridskorna, hittar ett bra skottläge och skjuter.

Men låt nu för guds skull denna PP-lina (Forsberg-Öberg-Wennerberg) få chansen i ett par matcher så att de får komma in i det och spela ihop sig. Det såg som sagt bra ut i första power play, så helt hopplöst är det inte.

Öberg blixtrar som vanligt till bitvis, Isaksson vågade ta för sig och Johan Forsberg kämpar på sedvanligt vis. Zacke knappt godkänd i målet, får ta på sig andra målet men gjorde en del bra räddningar. Den normalt så stabile Gästrin stod för en del enkla misstag när han ofta tappade pucken i uppspelsfasen vilket höll på att straffa sig ett par gånger.

Jag tycker inte Erik Andersson har bidragit med den offensiva spets man kanske hoppades på. Men däremot visar han en beundransvärd inställning, hans favoritsysselsättning verkar vara att täcka skott och kommentaren han nyss sa i TV4 visar att viljan finns:
– Jag är gärna kvar här (i Löven) för jag tycker jag har mer att bevisa.

Bäst för Löven att Marcus Lundberg handledsskada inte är allvarlig. Den tunna truppen har inte råd med fler skador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.