Löven är inte bättre än så här

I dag var det 2 550 som såg Björklöven-Sundsvall. För exakt ett år sedan var det 2942 som såg hemmamatchen mot Huddinge. 3089 såg hemmamatchen mot Sundsvall tre veckor senare.

Frågan är om det är någon av de 2 550 som är nöjda med den underhållningen man fått bevittna. Nu räddade ju straffläggningen något, men annars är Björklöven förbaskat tråkiga att se på just nu. Framförallt första perioden var ett sömnpiller där mina tankar mest figurerade kring vilken skinka Lennart Grefve lagt på pressmackorna i dag. Ibland brukar han lägga på en härlig, rökt, skinka, men i dag var det den tråkiga kokta.

Seriens näst bästa box play lockar inte publik. Det resulterar heller inte i poäng om man inte kan åstadkomma något framåt. Bortsett de 10 första minuterna i andraperioden, där Löven faktiskt skapade ett riktigt bra tryck, och stundtals i den tredjeperioden, var anfallsspelet uruselt.

Man får vara tacksamma över lånet av Zajkowski, han stod för endel (framförallt en) makalösa räddningar. Man får också vara tacksamma att man inte mötte ett offensivt skickligare lag.

Jag vet inte ens om jag behöver påpeka att power play var en mindra katastrof även i dag. Det är så intressant att se ett så pass oskickligt lag som Sundsvall, för det är de ändå, spela flera gånger bättre i fem mot fyra än Löven. Det finns ett helt annat lugn med pucken och man har en helt annan fart i passningsspelet.

Magnus Isaksson står för en del fina grejer men faller bort alldeles för ofta. Likaså Fredrik Öberg. Johan Svedberg är som jag tidigare påpekat en helt annan spelare än ifjol, sjukt mycket bättre. Var Jonnie Karlsson back eller forward i dag? Bäste Björklöv i dag, stark både offensivt och defensivt.

Johan Forsberg fortsätter dra på sig utvisningar mot motståndarlaget. En statistik jag saknar på swehockey är just hur många utvisningar man fixar åt sitt lag. Där måste Forsberg vara topp 3 i allsvenskan.

Förresten: Löven vann på något sätt med 2-1 efter straffar i dag. Om jag låtit mer negativ nu än tidigare, trots att insatserna då varit sämre än denna, är det för att det ändå hela tiden känts som att Löven är på väg framåt. Dagens match var ett fett steg bakåt.

8 kommentarer

  1. Peter

    Björklöven som har inte förstått att de ska sälja hockey som produkt. Därför är det svårt för de styrande att förstå varför laget ska spela en rolig hockey.

    Eller så är det kunnandet som hindrar dem från att spela rolig hockey…Hmm.

  2. Anders

    Foppa kommer inte in på topp 50 i allsvenskan vad gäller utvisningar. Det gör däremot Gästrin, på 24de plats.

    I övrigt har vi inte någon spelare som är topp 50 i poängligan…

  3. anders

    du såg väl hur många chanser löven hade ändå…. helt sjukt vad många mål det kunde blivit om vi hade målskyttar i laget som inte bara ser en grisstor målvakt utan ser luckorna.

  4. Björn Forsgren

    Jo, men nu menade jag inte utvisningsminuter man drar på sig utan hur mycket utvisningar man orsakar att motståndarna tar.

  5. Larry

    Det beror till stora delar på att Löven spelar dåtidshockey,men vaadåå det funkade ju 87 det ”maffian”inte förstår det är ju att hockyn som allt annat utvecklas,detta nämnde Leif Boork i matchen mot Mora men dessa besservissrar köper inte det forvards får INTE gå nedanför teckningringarna.Jävla värdelös 80 talshockey,men snart får vi kvala nråt…

  6. karl

    Björn, visst kan man titta på antalet ”sålda” biljetter men det som räknas för Löven är intäkterna. Biljetter kan säljas på många olika sätt. Att dumpa iväg 500 biljetter billigt till en sponsor, biljetter som sedan aldrig utnyttjas, kan ge fina officiella siffror men inte fler på läktaren och inga nämnvärda intäkter. Ska man dra på några växlar bör man veta hur det ser ut på intäktssidan, alltså hur många fullprisbiljetter säljs i år jämfört med ifjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.