Underhållande match

Typiskt att inte Björklöven kan bjuda på sådan här underhållning när man spelar i Umeå Arena, upphämtningen till 5-5 lär ha varit en rejäl nagelbitare att skåda. Kom in på radiosporten på slutet där kommentatorn konstaterade att det var en grymt underhållande och sevärd match. Något de tappra hemmaåskådarna i Umeå skulle ha förtjänat.

Har varken sett eller hört matchen och kan därför inte dra några större slutsatser. Men Mariestad är ett lag man ska plocka tre enkla poäng av, såväl borta som hemma.

Målvaktsproblemet visade sitt ansikte i kväll. Daniel Wälitalos 83,3 % duger knappast. Dessutom släppte han in två av två straffar. Uppehållet kommer läglit för Micke Andersson som jobbar för fullt med att hitta en ny målvakt.

Bra både för Löven och för Wennerberg/Öberg att de fick i gång poängproduktionen. Tre mål av Wennerberg och fyra ass av Öberg kan betyda mycket för självförtroendet.

Johan Forsberg skrev på sin blogg inför matchen att Jens Ledin varit grymt het och att han skulle vara det också på matchen. Han visste inte hur rätt han skulle ha – förutom ett mål drog Ledin på sig fem (!) tvåminutersutvisningar. Uppenbarligen lite väl het.

När så Löven äntligen lyckas spräcka tremålsgränsen släpper man för första gången in fem plus ett mål bakåt. Lite bittert är det ändå.

4 kommentarer

  1. Joachim Wickman

    Löven var bättre sett över hela matchen. Mariestad fick flera billiga utvisningar med sig, vilket gjorda att de kunde hänga med i matchen. Flera av Mariestads mål kommer efter slarv eller bjudningar i försvaret.
    Wälitalo kan bara lastas för max ett av målen och straffarna var bra lagda. Hemmaspelarna valde att skjuta på straffarna medan lövenspelarna valde dragningar. Isen var dålig så att skjuta var ett bättre alternativ.
    Davidsson visade rätt inställning – ge honom förlängt kontrakt.

    /Jocke

  2. Anreas

    vet inte om jag ritkigt kan hålla med. 4 mål på 16 skott verkar inte speciellt bra eller?? han ska inte stå några fler matcher i allsvenskan.

  3. Bittan

    Såg matchen som var otroligt spännande det sista..men jag tyckte allt att löven sov de första två perioderna..mariestad var bättre…domaren var en ren katastrof…Wälitalo kan inte lastas för allt..löven behöver bli mer fysiska…vilket inte är lätt med en sådan domare…HEJA LÖVEN!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.