Björklöven intresserade av Vuorio

Efter mycket letande och många samtal lyckades jag i dag till slut hitta ett namn som Björklöven visar intresse för. Det är den finske målvakten Mikael Vuorio, just nu i norska Furuset där han dock inte kommer att fortsätta på grund av att klubben har ekonomiska problem.
– Han är frisläppt från klubben och är fri att gå var han vill. Björklöven är intresserade, sade Vuorios agent Osmo Rantakari när jag snackade med honom.
– Jag har fått hyfsade vibrationer om honom, men har inte hunnit kolla upp så mycket mer om honom än. Man vill alltid ha ett par olika referenser först, sa Micke när jag konfronterade honom med uppgiften.

Vuorio har tidigare en hel del säsonger som andremålvakt i SM-ligalaget Lukko Rauma. Tittar man på statistiken verkar det som att han aldrig fått chansen på riktigt i någon av de klubbar han varit i.

Hur bra målvakten är eller hur aktuell han är för Löven är för mig svårt att svara på. Micke säger att det finns ett tiotal namn som är aktuella, men jag tror många som är väldigt osäkra kort och svåra att få någon riktig bild om. Att se någon målvakt live som man vill ha till klubben är ju i princip omöjligt då det till stor del handlar om klubblösa eller bänkade målvakter. Det är inte optimalt att vara ute efter en målvakt i slutet på oktober.
– Det är det ju inte, det blir alltid lite rörigt. Men det gäller att vi skyndar långsamt, sa Andersson.

5 kommentarer

  1. Anders

    2007-2008 Furuset Norway
    15 3.06 .913
    2008-2009 Furuset Norway
    13 4.65 .882
    bra stats i den norska ligan???
    mm detta verkar ju också säkert vara en ny stjärna…
    Åhhh börjar må dåligt över vilka namn som kommer upp *blöö*

  2. Norrbagga

    Hei !

    Er fra Norge og følger den norske ligaen tett gjennom Sparta Sarpsborg. Vuorio har stått på det desidert dårligste laget, men har likevel rundt 90 i statistikk. Uten han på laget hadde tapene til Furuset vært langt større. En kongekeeper på dette nivået.

  3. Furuset

    vil bare si at Vuorio IKKE er fristilt, og han er under kontrakt med Furuset.
    sjekk dine kilder bedre neste gang 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.