Hirsch får debutera

I kväll gör Lövenaktuelle Peter Hirsch sin debut från start med Timrå. Hirsch är en av flera målvakter som sportchef Mikael Andersson har varit i kontakt med, jag har fortsatt ringa runt för att hitta fler namn och jag tror jag kan presentera ett till i morgondagens tidning, har dock inte fått det helt bekräftat ännu.

Hirsch gjorde egentligen sin debut redan i lördagens match mot Luleå när man förlorade med 5-1 då han hoppade in för utbytte Johan Backlund. Jag har tidigare uttryckt en viss skeptisism angående Daniel ’Ragge’ Olofssons elitseriesejour men det blev en mindre succé i debuten då han gjorde mål direkt. Dock var det ingen komplicerad historia då han petade in den från nära håll.

Ragge var också inblandad i en väldigt intressant sekvens. Han kom helt fri med Johan Backlund som åkte ut och rev ned honom, solklar straff trodde hela Coop Arena, men domaren gav ’bara’ en tvåminutersutvisning och hänvisade till att man måste bli attackerad bakifrån för att det ska bli straff. En mycket konstig regel.

Mycket reaktioner angående min artikel i dagens tidning där folkmassan tycker allt från att Gästrin inte ska klaga på fansen som betalar hans lön till att VK bedriver en dålig journalistik. Har dock ännu inte hört något vettigt argument till vad det är för dåligt med journalistiken i artikeln men mottar gärna åsikter via mail [email protected] eller kommentarer i denna blogg.

3 kommentarer

  1. JA

    Håller med om att regeln är konstig men domaren gjorde rätt. Citat ur regelboken:

    a) Fem omständigheter krävs om ett straffslag ska utdömas om en spelare hindras
    otillåtet bakifrån:
    – Förseelsen måste ske när pucken är utanför spelarens försvarszon
    (helt över den blå linjen)
    – Den anfallande spelaren måste ha puckinnehavet och kontroll på pucken.
    – Den anfallande spelaren måste ha hindrats otillåtet bakifrån.
    – Den anfallande spelaren måste ha gått miste om en rimlig målchans.
    – Den anfallande spelaren med puckinnehavet och pucken under kontroll
    Har ingen annan försvarare att passera annan än målvakten

  2. rle

    Ett exempel av dålig journalistik måste ju vara att du skriver ”Hirsch är en av flera målvakter som sportchef Mikael Andersson har varit i kontakt med, jag har fortsatt ringa runt för att hitta fler namn och jag tror jag kan presentera ett till i morgondagens tidning, har dock inte fått det helt bekräftat ännu.” Sen dyker det inte upp nått namn i tidningen eller någon förklaring att det kanske inte var som du trodde. Angående den omdiskuterade artikeln så har du ju lyckats skapa en enorm debatt och gjort folk ännu mera less så det får väl anses som att du har lyckats med ditt mål där med. Annars tycker jag du gör ett fantastiskt bra jobb.

  3. Björn Forsgren

    TROR jag kommer presentera det till morgondagens tidning, skrev jag. Fick det dock inte helt bekräftat och valde därför att inte skriva det. I dag har jag dock fått det och kommer presentera det i morgondagens tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.