Återuppståndelsen

Det är väl att ta till lite väl starka ord men kvällens match kändes faktiskt lite som en återuppståndelse för Björklöven. Må vara att man förlorar skotten med 37-16, gör en usel första period och troligtvis inte hade vunnit utan Zacke – ändå känns inte 3-1 som en direkt oförtjänt seger. Man skapade faktiskt, hör och häpna, de farligare lägena denna dag. Och så hade man det extra flytet i avsluten som man tidigare saknat.

Fredrik Öberg är briljant när han vill. I dag ville han två gånger och det resulterade i ett mål och en assist. Passningen bakom ryggen till Wennerberg var magisk. Handledaren upp i krysset likaså, det är få som kan få det att se så enkelt ut.
– Jag tror ändå inte vi har sett den riktiga Öberg än, sa Fagervall. Han ligger ju 15 matcher efter, innan säsongen är slut tror jag han ligger på över en poäng per match.

På presskonferensen efter matchen var Västerås tränare Johan Tornberg upprörd över Green Devils stora plansch med ’Visa hjärta’ inför matchen.
– Vad är det för djävla grej, jag tycker det är pinsamt. Löven är ett lag som alltid går ut och krigar, vad förvändar dem sig egentligen?, sa han.
Jag satt som ett frågetecken då, jag uppfattade det mer som ett positivt sätt att tagga igång spelarna. Eller har jag fel?

Från Lövenhåll var man i alla fall grymt nöjda med stödet från fansen i dag. Och det förstår jag, så här bra tryck har då aldrig jag varit med om i Umeå Arena tidigare i år. Då missade jag i och för sig matchen mot Leksand.
– Nej, det här var bättre. De var grymma i dag. Redan när vi ställde upp på blålinjen inför matchen hörde man att de var på gång, sa kapten Gästrin.
– Kanonpublik, alltid skönt att ha dem bakom sig, sa Zetterström.
– Grym klack, jävligt bra. Skriv det, sa Fagervall och syftade nog på de negativa skriverierna som har varit tidigare.
Sagt och gjort.

Även Tornberg medgav att det var riktigt bra tryck och sa att det bara är Rögle och Löven som får till det här riktiga ’wooosh’, som han uttryckte det, på sin hemmaplan.

Stort av Fagervall att han efter matchen lyckades vinka till fansen samtidigt som han blev intervjuad i TV.
Så du kan göra två saker samtidigt?, sa jag på presskonferansen.
– Och så tuggade jag tuggummi. Det skulle du inte klara av, Björn.

Grymt lättad stämning såväl på presskonferensen som i omklädningsrummet. Och Jocke hymlade inte med att man kände trycket inför matchen.
– Det var en ruskig press, jag tror aldrig jag har upplevt grabbarna som de var innan, det trycket de hade på sig. Så jag är djävligt stolt över sättet de genomför den här matchen.

Det känns som att det var många som gladdes med Zetterström när han äntligen fick sätta sitt första mål. Lossnar det nu?

Eller, frågan är snarare om det lossnar för hela laget nu. Den här trepoängaren kan visa sig otroligt viktig när säsongen sammanfattas.

5 kommentarer

  1. Jensa

    Såg Tornberg snacka med Jonnie K, Tornbeg såg kär ut………………………………………………………………..

  2. Loffe

    Har nog aldrig upplevt en sån katastrofal klack som Green devils som bara gnäller på allting. Att spelarna säger att det är bra tryck är ju bara pinsamt. De hördes ju knappt på TV och det var nog bara gratis inträde som räddade löven denna gång..

  3. Älska löven!

    Loffe.
    Jag ingår inte i klacken men det finns inga klagomål att framföra under gårdagen – det var magiskt, vi hade dessutom en klack på andra sidan under första períoden – det var fullsmockat på h och sång hela tiden samt att hela publiken var med – sista minuten stod hela hallen upp och klappade – det var ren och sann kärlek från läktarna igår – pröva att gå på matchen nästa gång och njut av stämningen – den var magisk vilket jag tror att spelarna även kände…tack alla supportrar, de 3600 som var där igår visade att vi har en bra läktarkultur i umeå arena – jag höll på att glömma det efter några trista historier under hösten! Nu vandrar vi vidare…

  4. Snöret

    Okej??? Såg du när spelet fortsatte flera sekunder i sista perioden, när domaren blåst av för länge sedan??? Sånt jävla tryck att domarsignalerna inte hördes…
    Ett tips till dig Loffe, är att skruva upp volymen på tvn eller skaffa hörapparat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.