Underhållning när den är som sämst

Skönt med två poäng, faktiskt ett snyggt avslutande spelmål och en klar uppryckning av Magnus Eriksson i målet. Då har vi det positiva överstökat…

…men fy sjutton vad tråkigt det är att se Björklöven (försöka) spela ishockey! Att höra Micke Andersson efteråt stå och snacka i TV om att det var en härlig batalj, att de spelar en modern hockey och allt vad han nu sa, det är bara pinsamt. Varför inte säga som det är? Ett svar som ’vi har fortfarande en del att jobba på, men gläds åt poängen’ eller vad som helst hade gett betydligt mer hopp till supportrar, sponsorer och TV-publiken. Nu blev han istället, helt förklarigt, hånad av kommentatorerna Johan Edlund och Stephan ’Lillis’ Lundh som konstaterade att detta måste vara årets sämsta match.

Uppspelen schabblas bort gång på gång, tre-fyra passningar i rad är något som snarare känns som en vision för Björklöven just nu. Power play är än lika uselt som vanligt. Det verkar som att Andersson på något sätt gått tillbaka till scratch där, nu rullade han runt på de tre första femmorna, kanske för att upptäcka nya kvalitéer som senare kan utnyttjas (?). Det är den enda vettiga förklaringen jag kan se.

Löven hade faktiskt någon minut med bra fart och fläkt i slutet på andra, men sedan fixade Johan Forsberg (tyvärr) två Almtunautvisningar och då var det åter till Lövens vanliga statiska power play.

Åh vad bittra TV4 lär vara för att de gett Björklöven så många matcher i TV. Det är underhållning när det är som sämst. Men vi som sett mer av Löven har faktiskt sett värre denna säsong, jag rankar fortfarande Huddinge hemma som årets sämsta.

Den nya ’Bergskedjan’ lyckas inte med någonting och måste splittras snabbt. Fredrik Öberg har gjort sina två överlägset sämsta matcher i denna kedja.

Magnus Gästrin var faktiskt riktigt pigg innan han åkte på en rejäl propp i början på andra. Sedan blev han, liksom övriga, osynlig.

Stenlings mål var en rejäl tavla av Almtuna målvakten Mark Owuya som var helt felplacerad. Foppas mål borde dock förstås ha gillts.

Men åter igen skönt med två poäng, nu blir de inte alltför sågade i morgondagens tidningar i alla fall och därmed lite, lite andrum. Och man måste faktiskt ge laget att de nyss har bytt tränare och att det då kan vara lite virrigt. Förhoppningsvis kan man illa kvickt komma igång med det ’moderna spelet’ Andersson eftersöker.

9 kommentarer

  1. Richard

    Fruktansvärt pinsamt och hemskt att höra Mickes patetiska uttalanden hela tiden. Hela han är ju ett stort skämt. Vem försöker han lura? Vi supportrar ser ju hur det ser ut. Varför bara inte erkänna att vi får kämpa om att hålla oss kvar med denna fiaskotrupp. Men i Mickes ögon verkar ju allt vara tipp topp. Vi mötte ju trots allt två ”modernt spelande lag” på raken… Suck….. Top of the line, Micke?

  2. Marklund

    Undrar om Malmö och Nybro också är ”Två modernt spelande lag”?

    Jag såg matchen på TV och kan inte säga att den var spelmässigt bra, men jag tycker att löven (de flesta iaf) kämpade på bra, de ville vinna ikväll, och var nästan värda 3 poäng. Men skönt med 2p hur det än såg ut..

    VÅGA BÄNKA ÖBERG!!

  3. Jo

    Vilket jäkla skitsnack om modern hockey. På vilket sätt spelade Almtuna eller Löven modern hockey? Genom att kasta iväg pucken i mittzon eller?

    Denna hockey skiljer sig ju ingenting mot Fagervalls. Snarare sämre och tråkigare.

  4. Anders

    påstår att huddinge är årets sämsta match tycker jag du är ute och cyklar. eller så missade du kanske en annan match som spelats i umeå…. hemma mot almtuna. Andra perioden….. DÄR har du det sämsta hittills i år

  5. Maria

    Spelarna saknar självförtroende, tror knappast att det stärks av allt negativt som skrivs och kommenteras. Varför kan inte umeborna försöka peppa spelarna, laget och Micke istället. Jag blir så jävla less på att alla i den här jävla stan är så negativa. Jag SKÄMS över att vara umebo. Lövens klack måste vara den sämsta på att peppa sitt lag!!! SKÄRPNING!

  6. JOHAN

    Dom flesta klagar på att löven felfördelar pengarna och att dom inte räcker till att ha bra spelare. Man skulle inte älska sitt lag ifall man inte brydde sig hur det går…
    Tycker du att det är rätt att VD, sportchefen och alla tränare kostar lika mycket som hela spelartruppen ?

    Det är ju där som dom flesta irriterrar sig och i förlängning på det blir ett lag som inte har lika kvalité som vad fans förväntar sig. Vi kanske skall ha en vice vd och försäljningschef som kostar ett par miljoner om på bekostnad av ännu sämre sportsliga framgångar…

    Lövens styrelse och ledning har skjutit sig själva i foten och skapat allt missnöje… Man blir förbannad när VD säger att man inte har några pengar till nyförvärv och hur hans hjärta klappar för löven och sedan tar enligt rykten 100.00 i månaden(2007 tjänade han 845.00)

  7. Scout

    Maria maria!
    Är du seriös?
    Det finns ju en anledning varför alla klagar.
    Det har inte sett ut såhär dålig på hur många år som helst. Om det ens varit såhär dåligt någon gång.
    Det är inte bara spelet o resultatet som är under all kritik.
    Sättet på hur matcherna genomförs av spelare/laget finns inga ord till o säga hur bedrövligt det är.

  8. 20/8

    Naturligtvis ska man peppa, men när det ser ut som det nu gör så är det rätt med lite kritik. Det är trots allt vuxna människor som ingår i föreningen. Då ska man tåla lite skit åxå.
    Räta på ryggen och syresätt lite så skapas lite jävlar anamma. Laget trycks mot botten och ingen tar täten för det motsatta. VÅGA!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.