Vilken match!

Abbe AsresJag skrev inför matchen att jag trodde på Lövenseger men inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att man skulle göra en sådan här bra match. Det här var första gången i år det bjöds på underhållning från nedsläpp till att matchen var slut.

Självklart måste man ge Micke Andersson en stor skopa beröm efter de skoporna skit han tidigare fått. Laget hade en helt annan inställning i dag, nu hade man den här farten och frenesin som Jocke Fagervall eftersökte. I princip alla forwards slet som djur, ibland forecheckade man med hela tre man i offensiv zon men var lika snabba tillbaka de få gånger Malmö tog sig igenom.

Frågan på allas läppar just nu: Var detta Micke-effekten?
Vi får avvakta och se. En utklassningsseger mot Nybro på söndag skulle hur som helst betyda sjukt mycket. Förlust däremot skulle medföra att självförtroendet sjunker lika fort som det höjdes efter dagens insats.

Synd att publiksiffran var så pass dålig för att vara en hemmamatch mot Malmö. Det här var en sådan gång som sittplats hängde med ståplats mot slutet och hade det bara varit mer folk hade det kunnat bli grymt tryck i hallen.

Magnus Erikssons målvaktsspel är underligt att skåda. Han ser allt annat än stabil ut i sitt spel, men han räddar ju puckarna och det är ju det som är viktigt. Tyckte han var bra mot Almtuna och efter dagens match belönade jag honom med en kurre. Micke Andersson kommenterade hans stil så här:
– Det är som en blandning mellan Pekka Lindmark, Göte Wälitalo och dagens målvakter.
Det tycker jag var en bra förklaring på hans spel. Påpekade det för Eriksson själv med och han höll med:
– Man har ju som försökt lära sig den här nya stilen men det är klart att den andra lyser igenom. Sen har man ju plockat på sig en del i alla länder man har varit i. Det var väl egentligen Hasek som gjorde den stilen jag har okej.
Du verkar gilla att vara ute och använda dig av klubban?
– Jo, det är ju något som har blivit i och med att jag har spelat i Europa. Där är det mycket vilda västern och då har man som målvakt en mycket större roll i spelet.

Hur som helst så är ju det viktigaste att det funkar. Och det gör det än så länge i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.