Publiken kommer att komma

Per LandforsMagnus Isaksson och Magnus Gästrin i kramkalas

Publikt sett var denna helg långt i från bra – jag jämförde förra säsongens siffror mot Nybro och Malmö vid liknande tidpunkt och kom fram till att man denna helg tappat hela 1547 betalande åskådare. Siffror som förstås är kännbara i plånboken.
– Du vet att jag inte kan säga några exakta siffror men jag kan säga att det är lägre än väntat, det är det absolut, sa Bedros när jag snackade med honom om problemet.
Dessutom var många av årskortsinnehavarna, som ändå räknas i publiksiffran, inte på plats i dag och stora delar av sittplats gapade tomma. Även på ståplats H såg det tomt ut.

Samtidigt spelade IBK Dalen i Gammliahallen inför 1856 åskådare. Frågan är var det var mer folk om man räknar faktiskt närvarande åskådare. Klart är i alla fall att 1856 i Gammliahallen känns betydligt mer än de som var i Umeå Arena i kväll.

Däremot är jag fullständigt övertygad att publiksiffrorna kommer stiga igen om Löven fortsätter i detta slag. Tio mål på en helg är riktigt bra, men framför allt är det spelet som skiljer. Det är roligt att se Björklöven spela hockey igen, det är fart och fläkt och det är ett påtagligt mer offensivt tänkande hemmalag man sett denna helg. Sju mål i en match var det faktiskt två år sedan man gjorde på hemmaplan, även då var det mot Nybro och siffrorna var 8-2.

Någon som noterade att Maxim Matushkin i lördagens VK fick en kurre trots noll sekunder på isen? Felet var Ulf Henrikssons.
– Felet var mitt och jag skäms som en hund, säger Henriksson i sitt försvarstal.
– Men det var stressigt på fredagen och Björn skrev så långsamt så jag kände att jag ville hjälpa honom med faktan. Men det är ingen ursäkt. Det finns ingen ursäkt. Förlåt.
Kurren skulle ha gått till Magnus Erikssons.

Angående kurrar var det rätt svårt att sätta dessa efter dagens batalj. Det var ingen som utmärkte sig i målprotokollet och jag tycker inte heller någon back var särskilt bra i dag. Den slutgiltiga blev till slut:
3: Fredrik Öberg.
2: Jonnie Karlsson
1: Magnus Isaksson.
Öberg för att han är livsfarlig i varenda power play och i dag gjorde tre poäng. Karlsson för att han helt enkelt är grym just nu och gjorde ett mycket sevärt mål då han på något konstigt sätt lyckades få sin egen retur rakt i famnen och dunkade in den direkt. Isakssons kurre kom i lite sympati för att han gjort ett hårt jobb i det tysta dessa två matcher.
Har jag missat någon?

Återigen är ju helgens stora grej att det är kul att se på hockey igen. På onsdag möter man Leksand i Ejendals Arena vilket ska bli intressant att skåda. En känsla i mig säger att Fagervalls tokdiciplinerade defensiv hade passat bättre i en sådan match än det vi fått se från Anderssons Löven i helgen.

4 kommentarer

  1. karl

    För det första, det är ute en del årskort till företag som inte använder sina biljetter. För det andra, det var över 2000 pers på hockeyn. För det tredje, förutom derbyt har inte Dalen varit i närheten av toppsiffran man alltid har mot Balrog på sina matcher tidigare, är det då helt korrekt att ta jämförelsen när dom har en av säsongens högsta publiksiffra? Nästa gång när Löven har 3000 och Dalen samtidigt 1000 pers på sin match, kommer det en ny jämförelse på förstasidan då?

  2. Anders

    En jäkla jöjlig jämförelse för det första.

    För det andra vill jag bara säga att ”Stiga” Eriksson är det osäkraste jag sett i ett mål på väldigt länge.

  3. JOHAN

    En ungdomsgårdssysselsättning som innebandy drar mer folk än löven….Bedros m.fl. tror att endast bra spel får folk att valfärda till Umeå Arena…
    Det saknas självrannskan och ödmjukhet till publikbortfallet.
    Det är så mycket mer under ytan som ligger och pyr än att löven ej varit bra, det måste Bedros och ledning förstå. Fans och sponsorer har tappat förtroende för löven och att bara komma och snacka om värdegrundsarbete av Bedros är patetiskt. Det behövs rensas upp bland dom olika kompisgängen
    i löven och in med några nya tunga namn på olika positioner för att trons skall komma tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.