Foppa låg bakom segern

Det är sällan man ser en enskild spelare, undantaget målvakter, ligga bakom en seger såsom Johan Forsberg gjorde i dag. Han var fem plus, tre kurrar, fenomenal eller hur man nu vill uttrycka det. Jäkligt bra helt enkelt.

Han sliter ju i princip lika mycket varje match, men i dag hade han en extra växel och lyckades dessutom få ut chanser av sitt slit. Det avgörande målet var, som vanligt när han gör mål, en retur som ser så enkel ut att göra, men nästan alltid är frukten av hårt – just det – slit.

När ska Jonnie Karlsson få sin tifo-plansch? Både hans tacklingar och hans offensiva spel är lika publikfriande som effektivt. Har han någonsin varit så här bra? Tror knappast det.

Det är sällan en tränare vågar stå på presskonferensen och säga att en förlust var på grund av otur, en massa skador och att resultatet var orättvist. Men det sade Oskarshamns Charles Franzén i dag. Micke Andersson höll inte med. Han sa att prestationen i dag inte var den bästa men att laget slet hårt och att det var mycket tack vare Magnus Isaksson och Johan Forsberg segern bärgades.

Det går dock inte att blunda för att Oskarshamn i dag hade tre rungande ramträffar. Björklöven hade en (Heikkinen i insidan av stolpen), och får vara glada att man klarade sig undan med tre poäng. Tre poäng som kan visa sig riktigt viktiga när serien summeras mot våren.

Och nu ligger Björklöven helt plötsligt femma – smaka på den!

(Att flera lag just under spelat mindre matcher kan vi strunta i denna kväll.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.